Putouksen uusi kausi käynnistyy - Jenni Kokander löysi sisältään kilpailuvietin

Putouksen ensikertalaista Ernest Lawsonia ja kahden edellisen sketsihahmokisan hopeamitalistia Jenni Kokanderia yhdistää se, että molemmat rakastavat pakokauhua suoran lähetyksen kynnyksellä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Putous Huippusuosittu viihdeohjelmien klassikko Putous palaa tammikuussa ruutuun sinisine paitoineen, tulikokeineen ja sketsihahmokilpailuineen. Putouksen tähtitehtaaseen astuvat juontaja Roope Salmisen lisäksi näyttelijät Pilvi Hämäläinen, Ernest Lawson, Kaisa Hela, Timo Lavikainen, Jenni Kokander, Mikko Penttilä ja Minka Kuustonen. MTV3

Putouksen ensikertalaista Ernest Lawsonia ja kahden edellisen sketsihahmokisan hopeamitalistia Jenni Kokanderia yhdistää se, että molemmat rakastavat pakokauhua suoran lähetyksen kynnyksellä.
(Päivitetty: )
Teksti: TV-maailma

Kun tämän kauden Putous-näyttelijät seisoivat ensi kertaa rivissä sketsihahmoasuissaan, Jenni Kokander löysi sisältään uuden piirteen: kilpailuvietin.

”En ole mielestäni koskaan ollut kilpailuhenkinen, mutta siinä mietin, että voi perkele kun on paljon hauskoja hahmoja. Aloin oikein laskea, miten pian voin tippua kisasta”, Kokander myhäilee.

Kokanderin oma hahmo syntyi hänen päässään vikkelästi ja oli käytännöllisesti katsoen valmis jo kesällä. Päätös lähdöstä kolmatta kertaa Putoukseen vaati vastaavasti sitä ennen pitkän pohdiskelun.

Asian ratkaisi työryhmän koostumus. Kokander vastasi kyllä, kun mukaan oli pestattu riittävän monta hänen hyväksi, luotettavaksi koomikoksi tietämäänsä näyttelijää.

Kokander tunsi entuudestaan kaikki uuden Putous-porukan naiset. Kaisa Hela, kurssikaveri Teatterikorkeakoulusta, on yksi hänen läheisimmistä ystävistään, ja heidät jopa sekoitetaan keskenään. Näyttelijäkollega Jukka Rasila tuumasi sotkiessaan Kokanderin ja Helan jälleen kerran toisiinsa: ”Jenni ja Kaisa, sama ihminen!”

Espoolainen luokanopettaja

Vaikka joukossa oli mukana tuttuja, häivähti Kokanderin mielessä pelko, että uudet näyttelijät ryhmäytyvät keskenään ja hän jää yksin omaan konkarilokeroonsa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan koko porukasta muodostui saumattoman tiivis jengi, jonka WhatsApp-ryhmässä käy vilkas kuhina. Jouluaattonakin vaihdettiin tilannepäivitykset eri puolilta Suomea.

”Joulun harjoitustauolla ehti jo tulla tyhjä tunne, kun nämä ihmiset katosivat elämästäni”, ohjelman noviisi, luokanopettaja Ernest ”Erkku” Lawson (kuvassa kolmas vas.) summaa ryhmän hengen.

Oulunsalossa syntynyt ja kasvanut, sittemmin espoolaistunut Lawson on tiettävästi ensimmäinen päätoiminen opettaja Putouksessa.

”Ehkä tämä on nyt nouseva trendi”, Lawson nauraa.

Lawsonilla näytteleminen on kulkenut koko ajan opettamisen rinnalla. Hän löysi teatterin Helsingin yliopiston speksi-musiikkinäytelmissä, rakastui etenkin improvisointiin ja päätyi Kellariteatterin ja Ylioppilasteatterin kautta improryhmä Kolinaan, jossa ystävystyi Putouksen uuden juontajan Roope Salmisen kanssa.

Kahden työn täyttämä kalenteri on pysynyt kasassa hyvällä suunnittelulla, mutta kevään ajaksi Lawson on ottanut vapaata opetustöistään. Ajatus paluusta kouluun ei hirvitä, vaikka odotettavissa on, että omat oppilaat ovat istuneet Putouksen ääressä. Kun ope paasaa luokan edessä matematiikkaa, oppilaat unohtavat nopeasti, että hän on ollut telkkarissa.

Sitä Lawson pitää vain kunnianosoituksena, jos hänen sketsihahmonsa hokemat tarttuvat lastenkin käyttöön. Parhaiden hahmojen, kuten Munamiehen, jutut elävät koulussa edelleen.

Lawson itsekin on napannut arkipuheeseensa yhden hahmon hokemat: Riku Niemisen viitoskauden ”inspiroivan” ilmaisutaidonopettajan Jarmo Heikkisen.

”Samastun siihen hahmoon tosi voimakkaasti!”

”Pyytäkää Aku paikkaamaan!”

Putous-hahmot ovat Lawsonille lähtökohtaisesti tuttuja ja rakkaita, sillä hän on ollut alusta saakka ohjelman fani ja ehtinyt monta kertaa haaveilla pääsystä mukaan. Nyt kun unelma on toteutunut, edes suorat lähetykset eivät pelota. Tai pelottavat, mutta juuri se pelko häntä innostaa myös improvisaatiossa.

”Aivan varmasti ennen ensimmäistä suoraa lähetystä huhuilen pakokauhun vallassa, että voisiko joku soittaa Aku Hirviniemelle ja pyytää paikkaamaan. Mutta sitten kun menen yleisön eteen, se onnistumisen kokemus on niin moninkertaisen mahtava.”

Jenni Kokander allekirjoittaa Lawsonin ajatukset täysin.

”Olen sanonut näille uusille, että ihanaa, kohta tekin pääsette kokemaan suorien lähetysten endorfiinikännin. Se on maailman mahtavinta, koska se on niin jännittävää ja pelottavaakin.”

”Liveyleisön edessä studiossa on hurja fiilis; se on varmaan lähimpänä rocktähteyttä, mihin näyttelijä voi päästä.”

Teksti Anu Räsänen

Putous, alk. la 21.1. klo 19.30 MTV3

putouksen kahdeksas kausi

  • Putouksen kahdeksas kausi alkaa MTV3-kanavalla.

  • Juontajana aloittaa Roope Salminen, ja muina näyttelijöinä nähdään Kaisa Hela, Pilvi Hämäläinen, Jenni Kokander, Minka Kuustonen, Timo Lavikainen, Ernest Lawson ja Mikko Penttilä.

  • Kauden ohjaa Joonas Nordman, joka on itse voittanut sketsihahmokisan kaksi kertaa.

X