Ruuhkavuosien tv-tottumuksia – näin helposti leffailta on pilalla

”Perheen yhteinen leffailta häiriintyy valonvälähdyksessä. Teknologia kehittyy, mutta ei yhdistä”, TV-maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

"Perheen yhteinen leffailta häiriintyy valonvälähdyksessä. Teknologia kehittyy, mutta ei yhdistä", TV-maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Leffailta nuorten kanssa? Teknologia kehittyy, mutta ei yhdistä. Varsinkin lapsiperheissä on tuttua, että koko porukka istuu samassa huoneessa kukin omaa kännykkäänsä tuijottaen.

Ylivirittyneisyys ei katoa, vaikka kännykän laittaisi äänettömälle. Kun valo vilahtaa silmäkulmassa, on heti pakko tarkistaa, keneltä tuli viesti. Sitten sisarukset alkavatkin jo syytellä toisiaan sääntöjen rikkomisesta. Leffailta on pilalla, kun yksi katoaa huoneeseensa, eikä muidenkaan keskittymiskyky riitä. Juonikin on kuulemma tuttu, kun joku tubettaja on sen lähetyksessään tiivistänyt viiteen minuuttiin.

Oi aikoja, oi tapoja.

Nuoriso ei tule koskaan enää käyttämään mediaa samalla tavalla kuin me keski-ikäiset. Itselleni oli suorastaan puhdistava kokemus, kun lapset olivat poissa ja kokonaisen elokuvan sai katsoa ilman häiriötekijöitä.

Mutta osaan minäkin käyttää tv:tä uudella tavalla. Pääsin katsomaan yleisurheilun EM-kisoja jälkijunassa eurovaalien jälkeen. Tv:n Areena-sovelluksessa sai luppohetket tehokkaasti kelattua yli. Kohokohdat näki tiiviisti. Kalevan kisatkin katson varmaan samalla tyylillä, mutta kännykästä mökkilaiturilla ja toivottavasti ilta-auringosta samalla nauttien.

Oi aikoja, oi tapoja.

Yleisurheilun Kalevan kisat, perjantai 28.6. klo 17.00, TV2 & Areena

Lue myös: Koulu keskellä merta -dokumentti herättää allekirjoittaneessa nostalgisia tunteita

X