Teksti:
Seuran toimitus

SARJA Sara Sieppi ei ole kauheasti ehtinyt ajatella uraansa tai tulevaisuudensuunnitelmiaan. Missivuoden jälkeen kivoja työtilaisuuksia on vain tipahdellut eteen. Monet niistä ovat olleet tositelevisiokisailuja. Yksi ohjelmista ei kuitenkaan herättänyt pelkästään positiivisia tuntemuksia. Julkkis Big Brotherissa Sara ei kokenut oloansa kotoisaksi.

”Minun oli tosi vaikea olla siellä ja BB:n jälkeen olin varma, että minun realityt oli siinä.”

Toisin kuitenkin kävi. Viidakon tähtösistä ja uimahyppyohjelma Splashistakin tuttu Sara nähdään taas tänä syksynä kahdessa uudessa tositelevisio-ohjelmassa. Thaimaassa on jo hikoiltu muutaman viikon ajan Martina Aitolehden komennossa hengenpelastajatutkinnon perässä, ja tällä viikolla alkaa Tavallista elämää -sarjan toisen kauden jaksot. Mikä realityissä oikein kiehtoo?

”Ne ovat olleet kivoja proggiksia ja kun uusia juttuja on tarjottu, niin en ole halunnut kieltäytyä. Uskon, että Tavallista elämää ja Martina ja hengenpelastajat -ohjelmien jälkeen alkaa kyllä riittää. Täytyy keksiä muita juttuja.”

Julkisuuden paineet

Hyväntuulinen Sara ei ota julkisuutta turhan vakavasti. Lähtiessään missikisoihin hän tiesi millainen leima oli luvassa. Aluksi negatiivinen julkisuus satutti, mutta vuosien aikana hän on oppinut jättämään kuittailut omaan arvoonsa.

”Minua on aika vaikea enää suututtaa millään. Negatiivista kommenttia tulee tosi paljon, mutta en jaksa enää välittää, mieluummin ironisoin ne läpäksi.”

Nuorekas some-maailma on Saralle tärkeä itseilmaisun kenttä. Siellä kukaan ei pääse vääristelemään hänen sanomisiaan. Huumoria ja ironiaa neitokainen harrastaa Twitterissä, ja omassa blogissa pääsee puhumaan vakavampaakin asiaa. Sara on esimerkiksi kääntänyt leikiksi missien ja jääkiekkoilijoiden väliset suhteet. Koripallon MM-kisoistakin hän viestitti kieli poskessa, ettei NBA-tähtiä ole pokattu.

Martina ja hengenpelastajat -ohjelman vastaanottoa käsittelevässä blogitekstissä hän kertoo ohjelman väheksyjille, ettei uimarannalla pelkästään poseerattu.

”Thaimaassa tehtiin tosi pitkiä ja rankkoja päiviä. Lisäksi kuumuus kävi voimille. Ehkä televisiossa näyttää, että mimmit vaan heiluu bikineissä, mutta kuvaukset olivat kyllä fyysisesti ja henkisesti rankka kokemus.”

Arkea vai glamouria?

Sara uskoo, että Tavallista elämää on lähempänä todellisuutta kuin muut ohjelmat, joissa hänet on nähty.

”Realityissä on yleensä ollut kameraryhmä ympärillä ja tilanteet ovat vähän lavastettuja. Tämän ohjelman itse kuvatussa materiaalissa näkyy ehkä vapaammin se, minkälainen oikeasti olen.”

Ohjelman meno on aika vauhdikasta. Kesällä kuvatussa materiaalissa kierretään esimerkiksi festareilla. Toisaalta Sara kertoo, ettei hänen arkensa ole mitään glamouria. Normaalipäivänä saattaa edessä olla esimerkiksi työkeikka, jonne lähdetään aamuvarhaisella. Illalla sitten käydään lenkillä tai vietetään aikaa kavereiden kanssa. Silloin tällöin on sitten sitä kimallustakin, esimerkiksi kutsuvierastilaisuuksien muodossa.

Katso myös videoklippi!

 

Onnimanni Liukkonen

Tavallista elämää -sarja alkaa ma klo 19.00 TV5

X