Suosittu Haluatko miljonääriksi? pyörähtää käyntiin uusilla jaksoilla

Jaa kaverilleTilaa Seura

Haluatko miljonääriksi? -visailun uusi tuleminen jatkuu toisella Jaajo Linnonmaan (kuvassa) vetämällä kaudella. Jaksoja on luvassa peräti 30 kappaletta.

Esittelyvideossa kynttilää ei pidetä vakan alla. Siinä puhutaan maailman tunnetuimmasta tv-ohjelmasta ja Suomen suosituimmasta juontajasta. Väitteet voivat olla aika lähellä totuutta, mutta kun Jaajon äänellä vielä sanotaan, että ohjelmassa tehdään tavallisista ihmisistä miljonäärejä, ollaan rohkean väittämän äärellä. Vuosina 1999–2007 ja uudelleen viime keväästä pyörineessä visailussa suurin jaettu voitto on ollut 70 000 euroa. Katsojat löysivät tutun formaatin keväällä. Haluatko miljonääriksi? nousi Nelosen kaikkien aikojen katsotuimmaksi ohjelmaksi. Se keräsi jatkuvasti yli miljoona katsojaa, parhaimmillaan jopa 1,5 miljoonaa.

Ohjelman menestys osoittaa, että pitkään kadoksissa olleilla tietovisoilla on paikkansa suomalaisessa televisiossa. Mutta mikä katsojia houkuttaakaan eniten; oman tietomääränsä vertaaminen kilpailijoihin, kilpailijoiden rajalliselle tiedolle naureskelu vai hulppean voittopotin tarjoama jännitys?

Teksti Onnimanni Liukkonen

Haluatko miljonääriksi? Nelonen la 3.9.2016 klo 20.00 

X