Tosidraamassa elämäänsä kuvaavat jätetyt nuoret aikuiset

Jaa artikkeliTilaa Seura

Hämmentävää, että todellisuustelevisio onnistuu välittämään pettymyksen ihmissuhteisiin näin voimakkaasti. Tanskalaissarja on kuin Iholla, mutta seitsenosaisessa tosidraamassa omaa elämäänsä kuvaavat ainoastaan jätetyt nuoret aikuiset.

Tanskan television antama kamera on lähellä elämän pahimpaan aikaan, kun lähettää ei-toivottuja kaipausviestejä tai heittelee tietokonetta turhautuessa. Joka jaksossa kuljetetaan kolmen sydänsuruisen tarinaa, ja kaikkiaan sarjassa on kahdeksan elämänsä paljastajaa. Ehkä kameralle raivon ja surkeuden tunnustaminen on heille tapa päästä tasoihin jättäjän kanssa julkisuuden avulla.

Suomessa ainakin toistaiseksi kolmeen kauteen jäänyt israelilaisformaatti Iholla hyytyi, kun intiimi tallentaminen menetti uutuudenviehätyksen. Kun sydän särkyy eli Hjertestop antaa tunnedraamaa, jota Iholla-sarjan lapsiperhe-elämässä maleksineissa jaksoissa odotti. Silti liika jauhanta on liikaa. Kun päähenkilöt toipuvat tuskaa hitaasti, alkaa tuntua kuin ystävästä, joka ei jaksa enää kuunnella yhtään juttua jätetyn ankeasta eksästä.

Teksti Tero Kartastenpää

Kun sydän särkyy Yle FEM ke 24.8.2016 klo 22.00

X