Tuoreita kasvoja Salkkareissa

Jaa artikkeli

SARJA Topakka poliisi Linda Eerikäinen ja viekkaan Aki Nikkisen salaperäinen Alissa-tytär tuovat Salattujen elämien syksyn jaksoihin uudenlaiset juonenkäänteet. 

Heikki Pohjosen kuolemaa selvittelevä poliisi Linda Eerikäinen (Monika Lindeman) on yksi sarjan kolmesta uutuuskasvosta. 

Suureksi poliisisarjojen ystäväksi tunnustautuva Lindeman kuvailee roolihahmoaan määrätietoiseksi ja kunnianhimoiseksi naiseksi, joka on hyvä työssään. Hän hehkuttaa myös isoa Salkkari-koneistoa, joka on tehnyt työn uudelle tulokkaalle mahdollisimman helpoksi.

Ensimmäinen iso tv-rooli lukuisine kohtauksineen on silti tuonut mukanaan myös haasteita.

”Ryhmäkohtaukset kuvataan monesta eri kulmasta, ja sitten ovat lisäksi lähikohtaukset, joissa täytyy onnistua koko ajan. Keskittymiskyvyn täytyy olla erinomainen, että homma pysyy kasassa”, Lindeman kiteyttää.

Hän on asunut ja työskennellyt viime vuodet Englannissa, ja ainakin ensi vuoden alkuun asti hänellä on koti sekä Helsingissä että Lontoossa.

Kun Lontoon-kodin postilaatikkoon tupsahtivat ensimmäiset Salkkari-repliikit, niiden määrä tuntui hämmentävältä.

”Mietin, että ovatko nämä kaikki todellakin ensimmäiselle viikolle”, Lindeman sanoo naurahtaen.

”Mutta en ole joutunut kuvauksissa kertaakaan tilanteeseen, että apua, mitä mä nyt teen.”

Mukavan röyhkeä

Syksyn toinen merkittävä juonenkäänne tuo lisää ulottuvuutta sarjan pahiksen Aki Nikkisen (Sami Uotila) hahmoon. Jo keväällä kahdessa jaksossa nähtiin salamyhkäinen ja kuvankaunis Nikkisen tytär, Alissa (Johanna Puhakka).

”Alissa on viileä, itsevarma ja omapäinen tyttö, vähän semmoinen pikku-Aki. Hän ei ole ilkeä, muttei myöskään mikään kiltti naapurintyttö”, Puhakka kuvailee.

Hän on varsin tyytyväinen rooliinsa sarjan ehkäpä kieroimman ketkun tyttärenä.

”Meillä oli Samin kanssa heti todella hyvä kemia. On siistiä, että voin sanoa näytteleväni pahiksen tytärtä.”

Myös Uotila antaa yhteistyöstä ja Puhakan persoonasta kiitosta.

”Johannassa on sellaista mukavaa röyhkeyttä, ettei hän väärällä tavalla liikaa kumarra mua näyttelijänä. Kun kävimme koekuvauksissa dialogia läpi, hänellä oli heti vahva ’hei isä!’ -ote.”

Se, mistä Alissa yhtäkkiä kuvioihin ilmestyy tai kuka tytön äiti on, jää katsojille toistaiseksi mysteeriksi. Ehkä tämä kaikki ajan mittaan selviää, Uotila myhäilee salaperäisenä.

Me Nikkiset

Sekin on Sami Uotilalle ilon aihe, että uusi käänne tuo kylmäkiskoisen Nikkisen hahmoon isyyden pehmeyttä ja uudenlaista lämpöä.

”Akin ja Alissan suhde on magee me Nikkiset -juttu. Omena ei ole pudonnut kauas puusta. Tytössä on isänsä tavoin asennetta. Se, miten tytär nämä ominaisuutensa kanavoi ja mitä hän tulee sarjassa tekemään, jää nähtäväksi.”

Alkujaan Aki teki typeryyksiä kieroutensa lisäksi hölmöyttään, mutta sarjaan palattuaan hahmo on muuttunut entistä laskelmoivammaksi. Viimeisimpänä kuvionaan hän hankkiutui Helenan (Anneli Ranta) aviomieheksi, jotta voisi huijata tämän omaisuutta itselleen. Luvassa onkin myös avioliittodraamaa.

”Aki ja Helena selvittävät välinsä värikkäästi. Samalla sel­viää, ovatko Akin tunteet Helenaa kohtaan koskaan olleet aitoja”, Uotila vihjaa.

”Olen näitä tulevia kohtauksia tehdessäni sanonut jo monta kertaa, että ohhoh!”

Elina Järvi

Salatut elämät ma-pe klo 19.30 MTV3

X