Tv-sarjassa kisataan parhaasta kännykkäkuvasta

Jaa artikkeliTilaa Seura

Kännykän kehitys on muuttanut koko tapamme olla todellisuudessa. Yksi keskeisin muutos on se, että monet ovat unohtaneet perinteiset kamerat kokonaan ja ikuistavat todellisuuttaan kännykkäkameran kautta.

Norjalaisessa kahdeksanosaisessa sarjassa selfie-aikakauden kännykkäkuvaajat pannaan kilpasille. Kuuden kuvaajan suorituksia arvioivat ammattikuvaajat ja lopuksi voittajan valitsee paljon esimerkiksi National Geographicille kuvannut Jonas Bendiksen. Voittaja lähtee kuvausmatkalle ja saa näyttelyn Osloon.

Tässä on hyvä esimerkki tosi-tv:n mahdollisuuksista. Kiinnostavaa aihetta lähestytään ilman lajityypille tuttuja kärjistyksiä. Kilpailijoiden välille ei luoda turhia vastakkainasetteluita, vaikka erilaisia näkemyksiä ryhmään mahtuukin.

Avausjaksossa eri-ikäiset, erilaisista taustoista tulevat kuvaajat saavat tehtäväkseen kuvata muotokuvan kilpakaveristaan. Kuva otetaan tv-yhtiön rekvisiittavarastossa, jonka materiaalia käytetään apuna. Lopuksi kuvat arvostellaan ja valitaan jakson voittaja. Kuvien läpikäynti osoittaa armottomasti idean ja toteutuksen vahvuudet ja heikkoudet.

Teksti Onnimanni Liukkonen

Kännykkäkuvaajat kilpasilla Yle Fem pe 7.10.2016 klo 18.50

X