Urheiluaiheinen paneelishow alkaa

Jaa kaverilleTilaa Seura

PANEELISHOW Uusi, penkkiurheiluun keskittyvä paneelishow Villi kortti alkaa maanantaina TV2:ssa. Riku Riihilahden luotsaaman ohjelman kapteeneina häärivät musiikkipiireistä tuttu räppäri Tommy Lindgren, 38, ja näyttelijä Essi Hellén, 27, joka oli jo nuorena varsin vauhdikas tapaus.

”Harrastin ringetteä, balettia ja jalkapalloa”, Hellén kertoo.

”Koristakin tuli pelattua Torpan Pojissa. Sitten innostuin tanssista. Löysin tieni cheertanssin pariin, ja se olikin viisi vuotta oikeastaan koko elämäni. Olin muun muassa valmennuspäällikkönä Helsinki Athletic Cheerleadersissa.” 

Teatterikoulun ja tanssimaailman yhdistäminen vei Essiltä valtavasti aikaa ja energiaa. Valinta oli pakko tehdä. 

”Teatterikorkeakoulussa opiskelu oli hyvin intensiivistä. Siihen päälle oli sitten vielä melkein joka ilta tanssitreenit. Lopulta se oli yksinkertaisesti liikaa.”

Villi kortti -ohjelmassa omaa joukkuettaan luotsaava Essi on show’ssa elementissään. Pu­touksessakin tällä kaudella nähtävä tähti on kasvanut täysiveriseksi joukkuepelaajaksi.

Essillä on kaksivuotias tytär näyttelijämiehensä Mikko Virtasen kanssa.

”Lapsen kanssa olemme käyneet uimassa aika paljon. Mieheni on urheilufanaatikko, ja hänhän on myös pelannut jääkiekkoa A-junnuihin asti. Mikko vie tytönkin varmaan sitten joskus pelaamaan”, Essi toteaa. 

Urheilu­maailman kulisseista

Yhtenä panelistina nähdään entinen alppihiihtäjä, maail­manmestari Kalle Palander, 38. Palanderille ohjelma on unelmien täyttymys, sillä tarinat urheilumaailman kulisseista eivät lopu tähdeltä kesken. 

”Urani alussa minulta aina kysyttiin, missä on paras after ski. Enhän minä silloin tiennyt niistä mitään. Nyt tiedän paremmin. After ski -paikoissa on aina ihan loistava tunnelma”, Palander tuumaa. 

Urheilumaailman tähdet nähdään kilpailusuoritustensa jälkeen usein paitsi kaikkensa antaneina niin myös melkoisen totisina. Urheilu onkin Palanderin mielestä ollut koko ajan vähän liian vakavaa, minkä takia Villi kortti -ohjelmalla on tilausta. 

”Urheilijoiden ulos­anti tv-kameroiden edessä on koko ajan vain pahentunut. Kyllä minäkin muistan aktiiviajoiltani, että en halunnut toimittajia perheeni lähelle tai esitellä kämppääni julkisuudessa”, Palander toteaa.

”Pääsääntöisesti urheilijat ovat kuitenkin rentoa porukkaa. Ohjelma avaa ehkä vähän sitä keskustelua, että emme me urheilijat oikeasti ole sellaista väkeä, joka ei sano mitään mihinkään.”
Todella huono jalkapalloilija

Ohjelman toisena kapteenina nähdään muun muassa Don Johnson Big Bandista tuttu muusikko Tommy Lindgren.

”Pyrimme tekemään urheilusta hauskaa ja mielenkiintoista ja etsimään erilaisia näkökulmia urheilun maailmaan”, Lindgren kuvailee ohjelman juonta.

Omaa urheilutaustaakin muusikolta löytyy. Nuorena hän pelasi muutaman vuoden jalkapalloa HJK:n paikallisseurassa JNK Kulosaaressa.

”Olin todella huono jalkapalloilija. Sillä uralla minulla ei ollut mitään toivoa, mutta tykkäsin siitä silti”, Lindgren kertoo.

”Muistan kun pelasimme vuonna 1987 Helsinki Cupissa ja minulla oli sellainen ’älä syötä mulle’ -pelifilosofia. Pelkäsin virheitä ja epäonnistumisia yli kaiken. Se ei johtanut mitenkään vakaaseen itseluottamukseen kentällä. Pelasimme silloin viisi matsia. Meidän joukkueemme teki niissä yhteensä kaksi maalia, joista kummatkin olivat omia.”

Myöhemmin Lindgren löysi oman lajinsa juoksemisesta. Hän oli silloin vaihto-oppilaana Jenkeissä.

”Olin suhteellisen lahjakas keski- ja pitkänmatkanjuoksija. Juoksin koulun maastojuoksujouk­kueessa ja pärjäsinkin ihan mukavasti. Pitkänmatkanjuoksu, jossa ei ollut velvoitteita muita joukkuetovereita kohtaan, sopi minulle jalkapalloa paremmin.” 

Linda Martikainen

Villi kortti, ma 19.10. klo 22.00 TV2

X