Aira Samulin Linnan juhliin neljännesmiljoonan koruissa

Aira Samulinin korut ovat varmastikin Linnan juhlien arvokkaimmasta päästä. Yksinkertainen iltapuku saa seurakseen parin sadantuhannen arvosta timanttikoruja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tanssinopettaja ja yrittäjä Aira Samulinin korut kruunaavat hänen Linnan juhlien asunsa.

Aira Samulinin korut ovat varmastikin Linnan juhlien arvokkaimmasta päästä. Yksinkertainen iltapuku saa seurakseen parin sadantuhannen arvosta timanttikoruja.
(Päivitetty: )
Teksti:
Virpi Valtonen

Tanssijalegenda Aira Samulin, 90, on saanut tasavallan presidentiltä arvostetun kutsun satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän juhliin ensi viikon keskiviikkona.

Ikinuori Aira Samulin tahtoo kunnioittaa satavuotiaan Suomen itsenäisyysjuhlaa valitsemalla ylleen mahdollisimman yksinkertaisen iltapuvun, joka ei varasta tai vie huomiota arvokkaalta juhlalta. Helsinkiläisestä Boutique Kaarina K -muotiliikkeestä löytyi kokomusta ja hyvin pelkistetty pitkähihainen Alexander Vauthierin suunnittelema iltapuku. Sen yksityiskohdaksi nousee timantein koristeltu valkokultainen Sankarinaula-koru, joka kiinnitetään hyvin avonaiseen selkään.

Sankarinaula-koru kuuluu Marko Björsin alkuvuodesta suunnittelemaan Laukka-sarjaan. Se on tehty suomenhevosen 110-vuotiaan kantakirjan kunniaksi. Sarjaan kuuluvia timantein koristeltuja Sankarinaula-koruja on tehty ainoastaan kaksi. Samulinilla on myös uniikki Laukka-sarjan hopeinen rannekoru, jota koristavat kullatut hevosenpäät.

Timantein koristeltuja Sankarinaula-koruja on tehty ainoastaan kaksi. © ALEXANDER TILLANDER

Yksin korvakorujen arvo on 173 000 euroa

Samulinin korut ovat arvoltaan varmasti Linnan juhlien arvokkaimmasta päästä. Hänen yllään olevat timantit yltävät yhteensä yli kuuteen karaattiin. Alexander Tillanderin Jouni Salon valmistamien suuria timantteja sisältävien korujen yhteishinta on noin neljännesmiljoona. Pelkästään timanttikorvanappien arvo on 173 000 euroa ja timanttisormuksen 70 000 euroa. Kaikki korut ovat suomalaista suunnittelua ja käsityötä.

Rintaansa Samulin ripustaa itsenäisyyspäivän kunniaksi kunniamerkkejään.

Tänä vuonna hän saapuu presidentinlinnaan saattajanaan lapsenlapsensa, pojantytär Kiti Samulin. Viisi vuotta sitten, vuonna 2012 Samulinin saattajana toimi Linnan juhlissa hänen pojanpoikansa Niko Samulin.

Aira Samulin Linnan juhlissa vuonna 2012. © PEKKA NIEMINEN/OTAVAMEDIA

Lue myös:

Aira Samulin 90-vuotta: ”Olen jatkossakin avoin uusille asioille”

X