Akseli Herlevi koronan vaikutuksesta ravintola-alaan: ”Yritän olla aina optimisti, vaikka onhan tämä vaikein keissi”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Akseli Herveli kertoo koronan vaikuttaneen taloudellisesti: "Messut ja puhujakeikat ovat jo peruuntuneet."
Akseli Herveli kertoo koronan vaikuttaneen taloudellisesti: "Messut ja puhujakeikat ovat jo peruuntuneet." © Pasi Murto/AOP
Tv-kokki ja ravintoloitsija Akseli Herlevi yrittää ajatella myönteisesti, vaikka koronavirus kurjistaa myös ravintola-alaa.

Akseli Herlevi kävi kuvaamassa Euroopassa Burgerimies-ohjelmaa ja jäi sen jälkeen vapaaehtoisesti parin viikon kotikaranteeniin.

Vaikuttiko koronavirus ohjelman tekemiseen?

Pääsimme juuri alta pois ja ehdimme kuvata kahta jaksoa lukuunottamatta kaikki jaksot. Teemme loput todennäköisesti Suomessa.

Kuvasimme muun muassa Belgiassa, Espanjassa ja Sveitsissä ja viimeisin jakso kuvattiin Englannissa, jonka jälkeen palasin Suomeen. Ohjelmahan on tällainen reissuohjelma, jossa kundit lähtevät maailmalle ja siellä sitten sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Pääasiassa on kuitenkin se, että etsimme hyviä burgerireseptejä.

Joskus ruokia ei syödä ohjelmassa loppuun. Kuka ne syö vai syökö kukaan?

Kuvaustiimimme joutuu syömään rääppiäiset! Kuvausporukka tekee paljon töitä eikä heillä ole niin paljon aikaa syödä kuin meillä, joten ruuat menevät tosi harvoin hukkaan. Joskus ruuat ovat olleet niin hyviä, että lisääkin on jouduttu tilaamaan.

Mikä on tällä hetkellä hitti burgerimaailmassa?

Aika paljon on viime aikoina puhuttu pihvien valmistustavasta ja niin sanottu smash-pihvi on aika hitti. Siinä pihviä puristetaan kasaan vähän niin kuin lihapullaa ja sitten se painetaan kiinni pannuun. Siitä se irrotetaan lastalla kun paistopinta on kunnollinen.

Burgereissa on viime aikoina ollut aika simppeleitä makuja. Itse tykkään etsiä ja laajentaa vähän sitä mitä sinne burgerin väliin voisi laittaa.

Pelkäätkö koronan taloudellisia vaikutuksia?

Vaikutukset kyllä näkyvät, messut ja puhujakeikat ovat jo peruuntuneet. Isona asiana nyt on se, miten ravintoloiden kanssa selvitään. Toivon, että asiat menisi niin, ettei yhtäkään ihmistä tarvitsisi lähettää pois. On tässä miettimistä.

Yrityksen taustavoimissa on kuitenkin päteviä liikemiehiä- ja naisia, luulen meidän selviävän tästä. Yritän olla aina optimisti, vaikka onhan tämä vaikein keissi, mitä yhtiöllä on koskaan ollut. Kaiken keskellä olen yrittänyt keksiä hauskoja juttuja, mitä voisimme laittaa ruokatilausten mukaan asiakkaiden piristykseksi. Olemme lähettäneet esimerkiksi vessapaperirullia.

Olit mukana Suurin pudottaja -ohjelmassa. Onko neuvoja tullut miten noudatettuja?

Ei ainakaan kuvausten aikana! Nyt kun tässä ollaan taas kotona, niin sitä voi palautua normaaliin.

Lue myös: Nina Mikkonen sai elämäniloa takaisin – Kuntokuuri toi enemmän kuin hän uskalsi toivoa: ”Painonpudotus ja elämäntapamuutos ovat mahdollisia, vaikka takana olisi millainen elämän myrsky”

X