Aku Hirviniemi fanittaa uutta Luokkakokousta ohjaavaa Rennyä

Jaa artikkeli
Näyttelijä Aku Hirviniemi on nauttinut kesällä puutarhanhoidosta omalla kotipihallaan.
Näyttelijä Aku Hirviniemi on nauttinut kesällä puutarhanhoidosta omalla kotipihallaan. Kukkien lisäksi pihalla kasvaa myös syötävää. ”Herneitä, kesäkurpitsaa, tomaattia, perunoita.”. Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Aku Hirviniemi on jälleen yhdessä pääroolissa Luokkakokous 3 -elokuvassa, jonka ohjaa Hollywood-ohjaaja Renny Harlin.

Näyttelijä Aku Hirviniemi on monien muiden tavoin saanut viettää tänä keväänä paljon aikaa kotikulmilla, kun koronapandemia peruutti esitykset Kansallisteatterissa.  Aika ei ole kuitenkaan käynyt pitkäksi, ja esityksetkin jatkuvat syksyllä.

”Tiedän, että tilanne on ollut tosi hankala monelle ihmiselle, mutta itse olen sopeutunut ihan hyvin”, Hirviniemi kertoi Luokkakokous 3 -elokuvan pressipäivässä Helsingissä.

Kahden lapsen isänä Hirviniemi sai kokea myös etäkoulun. Molemmilta lapsilta tuli hyvät todistukset, mutta näyttelijä suosittelee kaikille aikuisille pientä koulun kertausta.

”Muistui mieleen itsellekin kaikki historian faktat!”

Hirviniemi totesi olleensa itse lapsena hyvin tunnollinen. Etäkoulussa hän olisi todennäköisesti pärjännyt.

”Olen kova stressaaja, ja olisin varmaan stressannut, jos jutut olisivat jääneet tekemättä.”

Hirviniemi on jälleen yhdessä pääroolissa Luokkakokous 3 -elokuvassa, jonka ohjaa Hollywood-ohjaaja Renny Harlin. Työskenteleminen Harlinin kanssa on Hirviniemelle unelmien täyttymys.

”Renny on yksi suurin syy, miksi olen tällä alalla. Vaikka olen näyttelijä, niin lapsuuden haaveammattini oli elokuvaohjaaja. Cliffhanger on edelleen yksi parhaista toimintaleffoista.”

Harlinia ja Hirviniemeä yhdistää myös Riihimäki, josta molemmat ovat kotoisin.

”Olen ollut tosi kova fani. Olen lähettänyt 10-vuotiaana Hollywoodiin postiakin.”

Luokkakokous 3 -elokuvan pressipäivä

Renny Harlin

Renny Harlin Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Kiinassa asuva elokuvaohjaaja Renny Harlin kertoi nauttineensa yhteisestä ajasta Luukas-poikansa kanssa, joka saapui Suomeen kesäksi kotimaastaan Yhdysvalloista. ”Olemme käyneet veneilemässä, uimassa ja saunomassa. Tämä on tosi tärkeä kesä meille.”

Renny Harlinin poika Luukas Harlin.

Renny Harlinin poika Luukas Harlin. Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Renny Harlinin poika Luukas Harlin työskentelee tuotantoavustajana Luokkakokous 3 -elokuvan parissa. ”Teen töitä ensimmäistä kertaa isäni kanssa. Isä haluaa minut mukaan tähän bisnekseen”, kemiaa opiskellut Luukas nauroi.

Jaajo Linnonmaa fanittaa Rennyä.

Jaajo Linnonmaa fanittaa Rennyä. Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Neljännen lapsensa hiljattain saaneen radiojuontaja-näyttelijä Jaajo Linnonmaan ala-asteen opettajana toimi Harlinin Tuire-sisko. Linnonmaa myös fanitti Rennyä.

”Ala-asteella oli puhetta, että Renny saattaisi tulla käymään, mutta koskaan hän ei ehtinyt. Ei tässä mennytkään kuin 30 vuotta, kiva tavata nyt.”

Näyttelijä Mari Perankoski.

Näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Mari Perankoski käsikirjoitti uuden Luokkakokouksen Harlinin kanssa. Työn Perankoski teki suurimmaksi osaksi etänä. ”Sähköpostit lauloivat”, Perankoski totesi.

Solar Films -elokuvayhtiön toimitusjohtaja, tuottaja Jukka Helle.

Solar Films -elokuvayhtiön toimitusjohtaja, tuottaja Jukka Helle. Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Kuvauspaikalla lehdistötilaisuudessa oli myös Solar Films -elokuvayhtiön toimitusjohtaja, tuottaja Jukka Helle.

Sami Hedberg

Sami Hedberg Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Koomikko-näyttelijä Sami Hedberg on koronakevään jälkeen pohtinut, pärjäisikö sitä jatkossakin vähemmällä työmäärällä. ”Elämänarvot ovat menneet uudelleen kohdilleen. Vapaa-aika ja muu tekeminen on tullut tosi lujaa ohi.”

Näyttelijä Pertti Sveholm on ensimmäistä kertaa mukana Luokkakokouksessa.

Näyttelijä Pertti Sveholm on ensimmäistä kertaa mukana Luokkakokouksessa. Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Pertti Sveholm on ensimmäistä kertaa mukana Luokkakokouksessa. ”Tein lisäksi vappuna elokuvan Mika Kaurismäen kanssa. Se sai inspiraationsa koronasta ja kuvasimme sen kolmessa päivässä.”

Lue myös: Katso video: Näyttelijä Aku Hirviniemi on myös näppäräsorminen taikuri

Lue myös: Näyttelijä Aku Hirviniemi sohaisi armeijan ruokakohuun: ”Eikö meidän kaikkien kannattaisi pitää muutama kasvisruokapäivä viikossa?”

X