Alma teki kunniaa Suomen leijonalle – Juhli Anna-siskonsa kanssa

Jaa artikkeliTilaa Seura
21-vuotias Alma tunnetaan uniikista, huomiota herättävästä tyylistään. Poptähti saapui Linnan juhliin asussa, jota koristi Suomen leijona. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA

Laulaja Alman ei tarvinnut jännittää sitä, löytyykö juhlavieraiden joukosta tuttuja, sillä seuraksi Linnaan pääsi hänen siskonsa Anna Miettinen.

Alma kilpaili Idolsin seitsemännellä kaudella vuonna 2013, mutta putosi kilpailusta ennen semifinaalia. Nykyään Alma ja Anna tekevät menestyksekästä kansainvälistä uraa. Hänen hittikappaleensa Chasing Highs on ollut menestys ja noussut muun muassa Iso-Britannian viralliselle singlelistalle, mikä on harvinainen suoritus.

Alma puhdistaa Suomen leijonan mainetta

21-vuotias Alma tunnetaan uniikista, huomiota herättävästä tyylistään. Juhlatyyli Linnassa ei tehnyt poikkeusta tähden persoonallisiin tyylivalintoihin. Alman ja Annan mustasta villasatiinista tehdyt asut presidentinlinnan juhlavastaanotolle suunnitteli jo monen vuoden ajan Linnan juhliin luomuksia suunnitellut Mert Otsamo. Vuosi sitten Otsamo suunnitteli Linnaan muun muassa poplaulaja Robinin musta-kultaisen asukokonaisuuden.

”Tein Almalle ja Annalle mustat pitkät puvuntakit ja mustat suorat housut Suomen leijona -kirjailuin selkään ja käsiin”, Otsamo kertoi.

Moni on saattanut jopa pelätä Suomen leijonan käyttöä asusteissa tai vaatteissaan. Ajatus Alman ja Annan pukujen kirjailuissa olikin tärkeä Suomen juhliessa sataa vuotta itsenäisenä maana.

”Suomen leijonalla on ollut vähän rasistinen maine. Kirjailuilla haluttiin puhdistaa Suomen leijonan ilmettä. On ollut kiva, että Almalla ja Annalla oli sellainen respekti Suomen leijonaan.”

Teeman mukaisesti sisaruksilla oli Kultajousen panssariketjut sekä uniikit sormukset, joissa näkyy runsaasti Suomi-symboliikkaa.

Vaatesuunnittelija Mert Otsamo suunnitteli laulaja Alman asun. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA

Alman linnaan pääsy varmistui viime tingassa

Otsamo kertoi työn olleen hänelle erityisen mieluisa.

”Pidän itsekin tosi paljon Alman musiikista ja hänhän on paitsi musiikissaan, myös tyyppinä todella rohkea pukeutuja”, Otsamo kertoi.

Asujen valmistuminen jäi kuitenkin viime metreille.

”Alma ei tiennyt, onko hän itsenäisyyspäivän aikaan Suomessa, ja asia vahvistui vasta pari viikkoa ennen itsenäisyyspäivää. Kun asia varmistui, otettiin mitat ja lähdetiin tekemään tosi nopeasti protoa. Vasta Linnan juhlia edeltävän viikon lopulla Alma saapui Suomeen, jolloin pukua saatiin tehtyä”, Otsamo kertoi.

X