Anna-lehti: Terapiassa perfektionisti Anna Abreu oppi hellittämään ja tuntemaan itsensä riittäväksi: ”Pikkuhiljaa olen alkanut oikeasti uskoa siihen”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Anna Abreu on julkaissut uuden albumin
© Tommi Tuomi / Otavamedia
Anna Abreu kertoo Anna-lehden haastattelussa olevansa luonteeltaan suorittaja. "Minulle eniten stressiä tuo jatkuva paine siitä, että haluan tehdä mahdollisimman hyvää musiikkia ja vetää hienoja keikkoja."

Kolmen vuoden työstön jälkeen Anna Abreu iloitsee marraskuussa julkaistusta Teipillä tai rakkaudella -albumistaan, joka on tuonut myönteistä hypetystä arkeen keikkojen ja promootiotilaisuuksien myötä.

Anna Abreu tietää kuitenkin kokemuksesta, että musiikkialalla vallitsee kova kilpailu.

”Olen perfektionisti ja saatan ruoskia itseäni, jos kaikki ei mene putkeen. Minulle eniten stressiä tuo jatkuva paine siitä, että haluan tehdä mahdollisimman hyvää musiikkia ja vetää hienoja keikkoja”, Anna Abreu kertoo Anna-lehdessä.

”Elämässä tärkeintä ei ole Spotifyn ja kuuntelijamäärien kyttääminen”

Stressi johti Annan loppuun palamiseen muutama vuosi sitten, jolloin hän alkoi käydä terapeutin vastaanotolla.

”Keskustelu ammattilaisen kanssa asettaa asioita oikeanlaiseen perspektiiviin: elämässä tärkeintä ei ole Spotifyn ja kuuntelijamäärien kyttääminen. On ihan turhaa mitata omaa menestystään luvuilla tai vertailemalla itseään muihin.”

Annalle tärkein terapiasta saama oppi on se, että hän on riittävä juuri sellaisena kuin on.

”Pikkuhiljaa olen alkanut oikeasti uskoa siihen.”

”Olen oppinut pärjäämään vähillä unilla”

Viime aikoina Anna Abreu kertoo selvinneensä vähillä yöunilla, paljastaa muusikko Anna-lehdessä. Hän sanoo rakastavansa nukkumista, mutta olevansa siinä todella huono.

”Olen aina ollut herkkäuninen ja huono nukahtamaan. Olen kokeillut melatoniinit ja kaikki mahdolliset rohdot, mutta mikään ei auta.”

Joskus Anna valvoo koko yön nukkumatta silmäystäkään – ja tietää kokemuksesta, että asian jännittäminen vain pahentaa tilannetta.

”Yritän tainnuttaa itseäni iltaisin uneen kuuntelemalla puhelimestani hiljaisella äänellä jotakin minulle tuttua tv-sarjaa, kuten The Officea tai Frendejä.”

Anna yrittää elää mahdollisimman tasapainoista arkea ja pitää huolta siitä, että liikuntaa tulee riittävästi, ei kuitenkaan yltiöpäisesti.

”Välillä se onnistuu, toisinaan ei. Mutta en stressaa siitä. Olen oppinut pärjäämään vähillä unilla.”

Hektisestä Helsingistä pellon laidalle Espooseen

Pari vuotta sitten Anna päätti muuttaa miehensä Lauri Heiskarin kanssa pois Helsingistä.

”Kaupungin hektisyys ahdisti. Asuimme Lauttasaaressa, mutta halusin maalle. Lopulta pitkällisten etsintöjen jälkeen löysimme kodin pellon laidalta Espoosta.”

Anna nauttii luonnossa hiljaisuudesta ja siitä, että siellä voi olla yksin.

”Mitä hektisemmäksi työtahtini menee, sitä enemmän tarvitsen luonnon rauhaa. Äänettömyys tekee minulle hyvää.”

Anna Abreu: ”Olen ylpeä ja onnellinen siitä, että olen saanut nähdä ammatin kaikki puolet”

Anna Abreu on ollut 13 vuotta julkisuudessa. Pitkään ajanjaksoon mahtuu myös sellaisia keikkoja, joissa on ollut läsnä vähemmän yleisöä.

”Olen todella ylpeä ja onnellinen siitä, että olen saanut nähdä tämän ammatin kaikki puolet. Se on tehnyt minusta paljon paremman artistin.”

Anna kiittelee puolisoaan Lauria, joka on ystävien ohella tukenut häntä pitkän uran varrella.

”Lauri jaksaa kannustaa minua aina ja kuuntelee juttujani. Hän työskentelee vaateliike Makian markkinointipäällikkönä, ja reissaamme molemmat paljon työmme vuoksi. Siksi parasta yhteisessä arjessamme ovat tavalliset koti-illat, kun katsomme yhdessä sarjoja samalla sohvalla.”

Anna Abreu esiintyi Ruisrokissa.

Anna Abreu esiintyi Ruisrokissa. © Yle Kuvapalvelu

Ilmastoystävällinen lupaus uudellevuodelle

Anna Abreu aloittaa jouluna kuukauden mittaisen loman – tiedossa on mahdollisesti myös yhteinen matka puolison kanssa.

Annan lupaus uudelle vuodelle on kuitenkin vähentää lentomatkustamista.

”Poden ilmastoahdistusta ja huonoa omaatuntoa siitä, että minun on vaikea olla Suomessa lomalla. Haluaisin olla ekologisempi, mutta täällä minun on hyvin vaikea päästä irti työmoodista ja rentoutua. Suomessa töihin liittyviä ärsykkeitä tulee eteen koko ajan, niin kotona kuin lähikaupassakin. ”

Lue myös: Kirje sinulle, jota arvostan – Anne Pohtamo kirjoitti Anna Abreulle

X