Anna Abreu: ”Vedin ihan kunnon itkupotkuraivarit”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Tommi Tuomi/Otavamedia
Laulaja Anna Abreu suuttui perussuomalaisille ja delfiinien kanssa otetuille selfieille.

TUNNUSTAN, että suutuin kunnolla taannoisesta delfiiniselfie-kohusta. Ihmiset ottivat selfieitä kuivalle maalle rantautuneen elävän delfiininpoikasen kanssa sillä seurauksella, että se kuoli, kun ei päässyt ajoissa takaisin veteen.

Jutun luettuani vedin ihan kunnon itkupotkuraivarit koko ihmiskunnalle. Eläimet merkitsevät minulle valtavasti ja olen aina valmis puolustamaan niiden oikeuksia.

 

TUNNUSTAN, että olen suuttunut myös nettikiusaamisesta. Se, että ihmiset luulevat voivansa sanoa toisista netissä mitä tahansa. Myös minä olen saanut osani netissä kiusaamisesta, kuten varmaan jokainen artisti jossain määrin tänä päivänä.

Lähinnä kuitenkin pelottaa niiden nuorten ihmisten puolesta, jotka joutuvat kokemaan nettikiusaamista ja joita kommentit todella satuttavat.

Ihmisillä täytyy olla nykyään tosi paha olo, kun omalle vihalle täytyy hakea netissä tukea muilta. Ylipaino, älykkyys, ihonväri – mikä tahansa sopii syyksi. Perussuomalaisten nuorten sukupuoliroolikampanja suututti myös totaalisesti.

 

ENNUSTAN, että kun täytän 27 vuotta ensi vuonna, niin elämäni jatkuu kuten ennenkin. Monet legendaariset muusikot ovat kuolleet juuri 27-vuotiaina, mutta en usko noihin maagisiin juttuihin. Eiköhän tietynlaisella elämäntyylillä ole ollut aika paljon tekemistä jokaisen kohtalon kanssa.

En elä mitään fitness-elämää, vaikka pyrinkin elämään terveellisesti. Juon alkoholia ja syön herkkuja kohtuudella. Nautin liikunnasta, koska se tekee minusta virkeämmän.

Olen huono antamaan itselleni armoa ja minulla on ollut treenaamisen kanssa tiukempikin vaihe.

 

TUNNUSTAN, että elämäni on yhtä yli- tai aliampumista! Olen ihmisenä sellainen ääripäiden tyyppi. Olen aina joko överi onnellinen tai sitten tosi ahdistuneessa tilassa.

Tietynlainen alakuloisuus ja iloisuus vaihtelevat toisinaan aika nopeallakin rytmillä, enkä oikeastaan koskaan pysy niiden välimaastossa. En tiedä mistä tällainen luonteenpiirre on peräisin. Tunteiden vuoristorata on ollut jo pienestä pitäen osa persoonaani.

Se on joskus taatusti rankkaa lähimmäisilleni ja olen saanut perheeltänikin palautetta, että pitäisi elää jotenkin tasaisemmin. Alakulo ei välttämättä näy muille ulospäin, mutta sisällä tuntuu. Silloin mikään ei tunnu menevän oikein.

 

ENNUSTAN, että seuraavaksi hurahdan taas johonkin uuteen ruokaohjeeseen. Minulla on paha taipumus innostua uusista ruokaresepteistä sellaisella innolla, että teen sitä samaa ruokaa päivästä toiseen aina kyllästymiseen asti.

En ole mikään kovin hyvä kokki, mutta pärjään, jos resepti toimii ja ohjeet ovat hyvät. En ole hyvä keksimään itse mitään ruokalajeja, mutta osaan taatusti tehdä terveellistä ja pahanmakuista ruokaa!

 

TUNNUSTAN, että täydellisyyteen pyrkiminen on iso osa uraani ja koko elämääni. Teen juttuja joko täysillä tai en ollenkaan. Minun pitäisi olla itseäni kohtaan paljon armeliaampi. Nykyään yritän ajatella, ettei minun tarvitse olla täydellinen.

Varsinkin oman musiikin suhteen olen todellinen pilkunviilaaja. Musiikin tekeminen on sen takia yhtä aikaa hienoa, mutta myös helvetin raskasta.

Täydellisyyteen voi yrittää pyrkiä, mutta onko se sittenkään sen arvoista? Usein esimerkiksi täydellistä laulutekniikkaa mielenkiintoisempaa on biisissä oleva jokin pieni virhe.

Uudesta levystäni tulee aiempia huomattavasti henkilökohtaisempi. Yksi kappale on niin henkilökohtainen, että mietin pitkään, uskallanko edes laulaa siitä aiheesta.

Suomeksi laulamalla pääsen tunnetasolla paljon syvemmälle ja sanoitukset ovat kolahtaneet myös kuulijoihin. Kielen vaihtaminen englannista suomeen oli hyvä juttu.

 

ENNUSTAN, että seuraava tatuointini liittyy varmaan taas eläimiin. Kaikki tatuointini liittyvät minulle jotenkin tärkeisiin aiheisiin, kuten koiriini. En voisi ottaa tatuointia vain huvikseni.

Minulla on paha piikkikammo, mutta jostain syystä tatuointineulat eivät pelota.

 

TUNNUSTAN, että rakastan eläimiä, ystäviäni, aviomiestäni ja perhettäni. Rakastan myös esiintymistä ja sitä, että elämäni on yhtä vuoristorataa.

Joskus mieleen hiipii pelko, että mitä jos tämä kaikki eräänä päivänä loppuu. Olen kuitenkin aika luottavainen tulevaisuuden suhteen.

X