Anna-lehti: Arja Koriseva piti vahingossa kädessään jotakin, mitä yleisön ei pitänyt nähdä: ”Tanssien aloitus meni aivan nauruksi”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Arja Koriseva kertoo Anna-lehdessä, millaisia kommelluksia hänen pitkän uransa aikana on käynyt.
Arja Koriseva kertoo Anna-lehdessä, millaisia kommelluksia hänen pitkän uransa aikana on käynyt. © Pekka Nieminen/Otavamedia
Laulaja Arja Koriseva kertoo, kuinka huumori on auttanut jaksamaan. Sen avulla on helppo käsitellä myös elämän pakollisia harmeja, kuten vaihdevuosia.

”Huumorin kukka on aina kukoistanut isosti kohdallani. Minulle saa nauraa vapaasti ja nauran myös itse itselleni”, laulaja Arja Koriseva, 57, sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Haastattelussa Koriseva kertoo, kuinka ystävien käyttämä lausahdus ”Aikulle sattuu ja tapahtuu” on tullut tutuksi. Laulaja ei kuitenkaan suhtaudu itseensä vakavamielisesti. Hän sanoo, että myös yleisö on saanut osansa mojovista nauruista konserteissa.

”Olen esimerkiksi kompastellut iltapuvussa rähmälleni lavalla kiemurtelevaan johtoon, tai kurkkuun lentänyt ötökkä on nostanut ääneni hassuun falsettiin”, Koriseva kertoo.

Joidenkin lähteiden mukaan ihminen syö jo pelkästään ruoan mukana keskimäärin yli sata tuhatta hyönteisen palaa vuosittain.

Sattumusten listaa Koriseva ei kuitenkaan päättänyt kahteen esimerkkiin. Kerran hän otti lavalle mukaansa jotain, mikä herätti erityistä riemua yleisössä.

”Eräällä keikalla nappasin kiireessä takahuoneen pöydältä mukaani johdottoman harjakihartimen, joka muistutti erehdyttävästi langatonta mikrofonia. ”Kanavani ei ole auki, tämä ei kuulu mihinkään!” viittoilin bändin pojille. Tanssien aloitus meni aivan nauruksi, kun yleisö edessäni hoksasi tilanteen”, Koriseva kertoo.

Tangokuningatar Arja Koriseva

Arja Koriseva kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 1989. © Tommi Tuomi

Ei mikään tyhjännauraja

1980-luvun lopussa tangokuningattareksi kruunattu Arja Koriseva nähtiin Pertti ”Spede” Pasasen viihdeohjelmissa 1990-luvun alussa. Hän nauroi televisio-ohjelmissa huomattavan paljon.

”Aluksi pelkäsin ihmisten pitävän minua tyhjännaurajana, mutta lohduttauduin sillä, että olinhan sentään valmistunut kasvatustieteiden maisteriksi”, Koriseva kertoo Annalle.

Hän ajattelee, että huumorin avulla voi käsitellä isojakin aiheita, joita elämässä eteen tulee. Esimerkiksi vaihdevuosia: Koriseva on ollut mukana Menopaussi-musikaalissa.

”Tässäkin elämänvaiheessa voimme niin naurun kuin kyynelten läpi tukea toinen toisiamme”, Koriseva muistuttaa.

Omat vaihdevuotensa Koriseva kokee luonnolliseksi osaksi omaa tarinaansa naisena. Hän ei halua jäädä ikinuoruuteen kiinni, mutta suunnitelmissa ei ole ryhtyä himmailemaankaan vaihdevuosien seurauksena.

”Nyt ajattelen, että nauru ja iloisuus ovat olleet ihana leima otsassani – onhan päätoiminen työni aina ollut yleisön viihdyttäminen”, Koriseva sanoo.

Lue lisää Annan numerosta 30/2022 ja Annan verkkosivuilta. Arja Koriseva kertoo myös pitkän parisuhteen salaisuuden, sekä muistelee sairastumistaan syöpään. Lisäksi hän kertoo, mikä auttaa jaksamaan arjessa.

Seuran lukijat äänestivät Arja Korisevan suosituimmaksi tangokuninkaalliseksi.

Seuran lukijat ovat äänestäneet Arja Korisevan suosituimmaksi tangokuninkaalliseksi. © Pekka Nieminen

Lue myös: Arja Koriseva on oppinut, miten kaikki voi muuttua hetkessä – ”Olen aina ollut hetkestä nauttija”

Lue myös: Rakastetuin tangokuningatar Arja Koriseva on laulanut lavoilla jo yli 42 vuotta – mikä on Arjan suosion salaisuus?

X