Anna-lehti: Kaija Koo haluaa lopettaa uransa huipulla: ”Komiasti haluaisin lähteä – enkä niin että hiljaa hiipuisin eläkkeelle”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kaija Koo on ollut musiikkialalla jo lähes 40 vuotta.
Kaija Koo on ollut musiikkialalla jo lähes 40 vuotta. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Kaija Koon fanit rakastavat idoliaan, koska hän on tavallinen nainen, joka on kokenut elämässään kovia. Laulaja pohtii, hiipuuko hän tomuksi lopettaessaan keikkailun.

Kaija Koon, 56, fanit kertovat Anna-lehdessä, miksi heidän idolinsa on heille niin tärkeä [linkki]. He mainitsevat syiksi muun muassa sen, että Kaija Koo on tavallinen, aikuinen nainen, joka ei ole faniensa yläpuolella vaan heidän kanssaan samalla tasolla.

He myös tietävät, ettei Kaijalla ole ollut helppoa. Kesken esikoislevyn nauhoituksen hänen isänsä menehtyi lento-onnettomuudessa. Kaija on myös menettänyt äitinsä ja kärsinyt paniikkihäiriöstä sekä itsetuhoisista ajatuksista.

Kaija on siis käynyt läpi paljon vastoinkäymisiä ja laulaa sydämestään. Siksi ihmisten on helppo rakastaa häntä. Hän on faneilleen äitihahmo, sisko, ystävä ja auttaja.

”Koskaan ei saa luovuttaa. Kun kaatuu, niin pitää vain nousta ylös ja jatkaa eteenpäin”, hän sanoo.

Avioero jätti laulajan omilleen

Kaija Koo erosi miehestään Markku Impiöstä vuonna 2006. Mies oli ollut myös Kaijan tuottaja, joten eron jälkeen Kaija oli omillaan, ilman puolisoa ja tuottajaa. Kaija Kokkola opetteli johtamaan Kaija Koota.

Kaija on aiemmin kertonut olevansa ylpeä rohkeudestaan erota.

”Olen ylpeä siitä, että uskaltauduin irrottautumaan ja lähtemään siitä huolimatta, että en tiennyt mitä minulle tapahtuu. Otin sen riskin, että en pärjäisi yksin. Totta helvetissä minua pelotti.”

Mitä tapahtuu estradien jälkeen?

Kaija Koo on salamyhkäinen tulevaisuuden suhteen. Hän kertoo kuitenkin pohtineensa, että hän saattaisi olla valmis tekemään elämäkertansa.

”Haluaisin omalla tavallani kertoa, että todella vaikeistakin tilanteista voi selviytyä.”

Pelkääkö hän suosion menettämistä?

”No sitä olen miettinyt, että komiasti haluaisin lähteä, enkä niin että hiljaa hiipuisin eläkkeelle.”

Kaija Koo on ollut musiikkialalla lähes 40 vuotta. Häntä mietityttää, mitä tapahtuu sitten, kun hän lopettaa esiintymisen.

”Hiivunko sitten tomuksi, kun joskus jään estradeilta. Sen näkee sitten”, hän pohtii.

X