Anna-lehti: Kalastajan vaimo-bloggaaja Johanna Lauvdalin kiiltokuvaidylli hajosi, mutta palasista rakentui jotain uutta ja parempaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kalastajan vaimo
Kalastajan vaimo -blogia pitävä Johanna Lauvdal ei enää ole kalastajan vaimo. © Liisa Valonen
Johanna Lauvdal ei ole enää kalastajan vaimo. Hän avioitui toisen kerran viime lokakuussa. Uusi elämä löytyi yllättävän läheltä. Olav-puoliso voitti Johannan sydämen läsnäolemisellaan.

Bloggaaja Johanna Lauvdal, 40, tunnetaan suositusta Kalastajan vaimo -blogistaan. Johanna on jakanut elämäänsä sosiaalisessa mediassa jo kolmentoista vuoden ajan.

Alkuaikoina blogissa näyttäytyi kiiltokuvamainen idylli: onnellisen perheen kaunis koti Norjalaisessa Lillesandin pikkukaupungissa.

Johannan ajateltiin olevan kaveripiiristä viimeinen, joka muuttaisi ulkomaille. Kotkasta lähtöisin olevan Johannan elämässä tapahtui iso käänne, kun hän matkusti isänsä ja pikkusiskonsa kanssa Kanarian saarille vuonna 2006.

Yökerhon baaritiskillä Johanna tapasi ruskettuneen pellavapäisen kalastajan Norjasta. Miehen itsevarmuus ja levollisuus teki vaikutuksen ujoon 24-vuotiaaseen suomalaistyttöön.

Seuraavana kesänä Johanna matkusti ensivierailulle Asgeir Alvestadin kotikaupunkiin Lillesandiin. Johanna tunsi tulleensa kotiin, kirjoittaa Anna-lehti.

Loman jälkeen Johanna irtisanoutui työstään Salon terveyskeskuksessa ja muutti Alvestadin luokse Norjaan. Muutossa mukana lähti vain vaatteita ja ihana salaisuus: Johanna odotti esikoistaan.

Blogista välittyi turhankin ruusuinen kuva

Olli syntyi keväällä 2007 ja Aino kolme vuotta myöhemmin. Johanna nautti lastenhoitamisesta somassa talossa Lillesandin keskustassa. Tuntui, että hänellä oli kaikki mitä oli aina elämältä toivonut.

”Oli ihanaa olla ensin raskaana ja sitten hoitaa pikkuvauvoja. Me emme ikinä tarvinneet lastenvahtia. Nautin niin valtavasti siitä, että sain olla lasten kanssa kotona”, kertoo Johanna Lauvdal Anna-lehdessä.

Kotimaahan yhteydenpitäminen oli jäänyt vähäiseksi. Johanna päätti kertoa kuulumiset yhteisesti kaikille. Hän julkaisi kuulumiset blogialustalla. Eräänä päivänä kalastajan vaimoksi nimetyn blogin lukijoiden joukkoon ilmestyi vieraita ihmisiä. Ensin seitsemän, sitten lisää.

Blogista välittyi turhankin ruusuinen kuva. Yksinäisyys oli alkanut kalvamaan Johannaa. Kalastaja-mies Asgeir Alvestad oli merellä yli 200 päivää vuodesta. Johanna olisi halunnut tehdä asioita yhdessä, mutta se ei ollut yksinkertaisesti mahdollista.

Johanna yritti pelastaa avioliittonsa ehdottamalla muun muassa tanssikurssille osallistumista. Mies ei innostunut.

”Olin miettinyt asiaa niin pitkään, ettei lopullisen ratkaisun tekeminen oikeastaan ollut enää vaikeata. Asgeir ei tainnut uskoa, että todella lähtisin.”

Kalastajan vaimo

Olav ja Johanna tekevät yhdessä lähes kaiken ruoanlaitosta remontointiin. © Liisa valonen

Uusi suunta elämälle löytyi yllättävän läheltä

Johanna oli päättänyt erosta huolimatta jäädä Lillesandiin. Hän alkoi rakentaa uutta, omannäköistä elämää.

Blogin seuraajille neljän vuoden takainen avioero tuli yllätyksenä niin pikkukaupungin yhteisölle, kuin Johanna blogin seuraajille. Kiiltokuva-idylli ei ollutkaan täydellinen.

Seuraava yllätys niin Johannalle itselleen kuin muillekin oli Olav Lauvdalin, 51, ilmestyminen Johannan elämään.

Samassa työpaikassa työskentelevä Olav joutui tekemään paljon työtä saadakseen aikaisemmin etäältä ihastelemansa naisen rakastumaan itseensä.

Johanna alkoi lämmetä yhteisten lounaiden, kävelyiden ja kuntosalilla käynnin myötä. Kun Johanna ehdotti salsakurssille osallistumista, Olav suostui heti. Tämä kertoi Johannalle miehen haluavan viettää aikaa yhdessä.

Olavin kanssa Johanna eteni pienin askelin ja tiesi tarkkaan, mihin lähti mukaan. Parin häitä vietettiin viime lokakuussa norjalaisessa merimieskirkossa Mallorcalla.

Lue lisää Annan numerosta 31/2022 ja Annan verkkosivuilta. Johanna Lauvdal kertoo mihin rakastui Olavissa, ja kuinka heidän avioelämänsä on sujunut. Johanna kertoo myös syvästä pettymyksestä, jonka he joutuivat yhdessä kokemaan.