Anna-lehti: Laulaja Heidi Kyrö paljastaa, miksi marssi ulos levy-yhtiöstään: ”Minusta taiteilijaa ei saisi kahlita – enkä jaksaisi olla koko ajan samanlainen”

Jaa kaverilleTilaa Seura
© Arto Wiikari / Otavamedia
Itsenäisenä artistina laulaja ja viihdeartisti Heidi Kyrö ei pääse esiintymään kaikille keikkapaikoille, eikä hänen kappaleitaan soiteta kaikilla radiolistoilla.

Heidi Kyrö marssi ulos levy-yhtiöstä 2000-luvun alussa kyllästyttyään tanssimaan toisten pillien mukaan. Hän ei halunnut olla ennalta-arvattava ja levy-yhtiöiden kanssa se oli ongelma.

”Artisti ei saisi kuulemma vaihtaa tyyliään, tai yleisö ei opi tunnistamaan häntä. Minusta taiteilijaa ei saisi kahlita, enkä jaksaisi olla koko ajan samanlainen”, Kyrö kertoo Anna-lehdessä.

Isot levy-yhtiöt olisivat halunneet Kyrön laulavan tanssimusiikkia siinä, missä hän itse halusi tehdä poppia ja jazzahtavaa groovya. Onnekseen Heidi kuitenkin on tavannut muusikoita, joiden kanssa on voinut jatkaa musiikin tekemistä ja keikkailua itsenäisesti.

”Meitä on tällainen Hämeenlinnan mafia, johon kuuluu mieheni Kimmo, tuottaja Janne Saksa ja joukko vakiomuusikkoja, joiden kanssa saamme kokoon vaikka sinfoniaorkesterin”, Heidi Kyrö kertoo.

Itsenäisen artistin levyjä ei soiteta kaikilla radiolistoilla

Itsenäisenä artistina Kyrö ei kuitenkaan pääse kaikille keikkapaikoille, eikä hänen levyjään soiteta kaikilla radiolistoilla.

”Olen valmis maksamaan siitä, että en toimi enää itseäni vastaan. Vuodesta 2005 olen myynyt itse kaikki keikkani. Olen pitänyt langat tiukasti omissa käsissäni.”

Tällä hetkellä Heidi myös opettaa laulamista, toimii radiojuontajana Ylen Radio Suomen Hämeenlinnan-aamulähetyksessä sekä kisaa MTV:n Tähdet, Tähdet-ohjelmassa.

”Nykyisin elämä on aika seesteistä. Olen tosi onnekas, että olen voinut elättää itseni musiikilla. Olen pystynyt kehittämään osaamistani ja saan myös opettaa. Radiotoimittajan työni on uusi mahdollisuus, josta nautin kovasti”, hän kertoo kuulumisistaan.

X