Anna-lehti: Laulaja Irina potee huonoa omaatuntoa menoistaan: ”En odota puolisoltani samanlaista läsnäoloa”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Irina
Irina on lavalla väriläiskä, mutta kotiarjessa tunnollinen vastuunkantaja. © Sampo Korhonen / Otavamedia
Irina rakastaa näyttävää lavapukeutumista, mutta diivaksi hänestä ei ole. Äitinä hänen on vaikea irrottautua vastuunkantajan roolistaan.

Irina Saari eli laulaja Irina haluaa liikkuvasta ammatistaan huolimatta olla läsnä lapsilleen niin paljon kuin mahdollista. Heinolassa asuva artisti ja perheenäiti haluaa mieluiten itse varmistaa, että lasten läksyt on tehty, vaikka tietää hommien hoituvan kotona ilman häntäkin.

”Poden tosi huonoa omaatuntoa, jos olen poissa kotoa. Enkä ollenkaan odota puolisoltani samanlaista läsnäoloa. Olen vain nuoresta saakka ollut hyvin vastuuntuntoinen”, laulaja kertoo Anna-lehdessä.

Irina oli seitsenvuotias, kun hänen vanhempansa erosivat. Se opetti kantamaan vastuuta ja ottamaan toiset huomioon jo varhain.

”Esikoisena en halunnut olla vaivaksi, koska äidillä oli uusi yritys ja pienemmät sisarukseni hoidettavanaan.”

”Kuvittelen olevani korvaamaton”

Tänä syksynä Irina on viettänyt monta viikonloppua Tampereella, jossa on kuvattu Elämäni Biisi -ohjelman livelähetykset.

Irina sanoo olleensa viikonloppuja poissa kotoa aiemminkin, kun lapset olivat pieniä eivätkä siitä aina pitäneet. Nyt tytär on 12- ja poika 9-vuotias, joten viikonloput Tampereella eivät enää olleet vaikeita – muille kuin laulajalle itselleen.

”Melkein joka kerta kävi niin, ettei kukaan kotona ollut ehtinyt kaivata minua. Kuvittelen vain olevani korvaamaton ja non-stop-kaivattu.”

Irina arvostaa kuitenkin myös omaa aikaa ja rauhaa. Sitä laulaja tarvitsee toki musiikin tekemiseen, mutta joskus hän haluaa myös vain olla yksin. Siitä häntä on jopa arvosteltu.

”On kyselty, miksi sitten olen hankkinut lapsia. No, kyllä joka ikinen ihminen kaipaa sitä, että saisi olla vaikka päivän tai jopa viikonlopun yksin kotona! Ei se sitä tarkoita, etteikö rakastaisi lapsiaan tai puolisoaan.”

Irina diivailusta: ”Voisin olla vähän enemmän”

Elämäni Biisin toinen kausi nähtiin tänä syksynä livenä, ja ohjelma on ollut katsojamenestys. Katja Ståhlin juontamassa ohjelmassa vaihtuvien vieraiden valitsemia kappaleita ovat esittäneet Irinan lisäksi Pepe Willberg, Diandra, Jarkko Ahola ja Kasmir.

Irinasta on ohjelmassa kuoriutunut heittäytyvä tulkitsija ja värikäs esiintyjä – myös ulkoiselta olemukseltaan. Arkena usein mustissa viihtyvä Irina kertoo rakastavansa näyttävää lavapukeutumista.

Suuret elkeet ulottuvat kuitenkin vain esiintymiseen. Kulissien takana Irina pyrkii siihen, että asiat sujuvat ja kaikki ovat tyytyväisiä.

”Diivaa minusta ei saa mitenkään”, hän sanoo Annassa. ”Välillä tuntuu siltä, että voisin olla vähän enemmän diiva. Ehkä saisin enemmän rispektiä? Toisaalta on vaikea lähteä rakentamaan itselleen roolia, joka ei tunnu luontaiselta. En ole koskaan halunnut olla muille vaivaksi.”

Lue koko juttu Anna-lehden numerosta 49/2020! Siinä Irina kertoo myös suhteestaan vanhenemiseen: ”Vaikkei homma olekaan enää niin vetreää, on kiva olla 45-vuotias. Uraa en ole koskaan tehnyt ulkonäkö edellä eivätkä rypyt minua pelota. Minulla ei ole tarvetta korjailla itseäni, mutta suunnilleen samankokoisena yritän pysyä.” Lue lisää Annasta!

Lue myös: Laulaja Irina avoimena perhe- ja keikkaelämästään: ”Menin mieheni kanssa naimisiin järkisyistä”

X