Anna-lehti: Nina Tapion tyttärille toimi ehkäisyvalistuksena pikkuveljen saaminen – ”Tytöt näkivät läheltä, mitä vauvan hoitaminen on”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nina Tapion ollessa sinkku, Elsa-tytär houkutteli hänet Tinderiin.

Teksti:
Anni Niittylahti

Laulaja-näyttelijä Nina Tapio ja hänen tyttärensä Elsa Forsberg kertovat väleistään Anna-lehden haastattelussa. Ninalla on kaksi aikuista tytärtä, Elsa ja Ada, Martti Forsbergin kanssa. Lisäksi hänellä on toisesta suhteesta viidesluokkalainen Vilho-poika.

Elsa oli kuusivuotias, kun Nina ja Martti erosivat. Kätilöksi opiskellut Elsa ei koe, että olisi koskaan joutunut siskonsa kanssa välikäsiksi vanhempien erossa.

”Olen huomannut, että monet lapset joutuvat erotilanteessa viemään viestiä vanhemmalta toiselle. Meillä taas kommunikaatio on pelannut hyvin”, hän sanoo haastattelussa.

Lapsista asti toisensa tunteneilla Ninalla ja Martilla jäi eron jälkeen hyvät välit toisiinsa. Ninasta on ihanaa, että voi edelleen pohtia lapsiinsa liittyviä asioita toisen vanhemman kanssa.

”Me ihmiset kasvamme vuosien saa­tossa, emmekä välttämättä samaan suun­taan. En usko, että lapsille jäi mitään suu­rempia traumoja erosta. He ovat nähneet, että vanhempien suhde voi toimia näinkin.”

Elsa uskoo, että hänelle olisi jäänyt suuremmat traumat, jos vanhemmat olisivat jatkaneet suhdettaan ja eläneet onnettomina.

”Totta kai ihanteellista olisi, ettei tarvittaisi uusperheitä. Olisihan se ihanaa, jos elämä menisi niin, että olet yhden ihmisen kanssa ja rakennat hänen kans­saan elämän”, Nina sanoo.

Elsa uskoo, että elämä ilman uusperheitä voisi olla aika tylsää.

Siskolla ja veljellä 12 vuoden ikäero

Elsa Forsberg oli 12-vuotias, kun hänen äitinsä Nina Tapio sai vauvan uuden miehensä kanssa.

Nina vitsailee Anna-lehden haastattelussa vauva-arjen näkemisen lähietäisyydeltä toimineen vanhemmille lapsilleen ehkäisyvalistuksena.

”Tytöt näkivät läheltä, mitä vauvan hoitaminen on. Se kannusti laittamaan ehkäisyasiat kuntoon.”

Elsasta pikkuveljen saaminen oli aluksi outoa mutta myös jännittävää ja kivaa.

”Minun ei kuitenkaan tarvinnut olla 24-7 mukana vauva-arjessa, koska oli toinen koti, jonne mennä. Siellä sain olla rauhassa”, hän kertoo.

Nina Tapio arvelee, että hänessä on yhä samaa huumoria ja hulluutta kuin nuorempana. ”Riittämättömyys itseäni kohtaan on vähentynyt. Olen tällainen kuin olen – joinakin päivinä parempi, toisina huonompi.” <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>
Nina Tapio arvelee, että hänessä on yhä samaa huumoria ja hulluutta kuin nuorempana. ”Riittämättömyys itseäni kohtaan on vähentynyt. Olen tällainen kuin olen – joinakin päivinä parempi, toisina huonompi.” © Tommi Tuomi

Lue myös: Laulaja-näyttelijä Nina Tapio mukaili muita ja löi laimin itseään – Terapia avasi lopulta sitkeät solmut: ”Opin ymmärtämään haluja ja tarpeitani”

X