Anna-lehti: Piritta Hagman asuu eroprosessista huolimatta Niklaksen kanssa – Taloudellisilta huhuilta hän katkoo siivet: ”En ikinä asuisi kenenkään kanssa rahan takia”

Jaa artikkeliTilaa Seura
© Ari Heinonen
Piritta ja Niklas Hagmanin ero astui voimaan joulukuussa. Elämänmuutoksen keskellä Piritta on panostanut uraansa ja tuntee vaikeista kokemuksista huolimatta kiitollisuutta päivittäin.

Omasta taloudesta huolehtiminen iskostettiin Piritta Hagmaniin jo nuorena. Kummitäti tähdensi hänelle, ettei koskaan saa tuudittautua siihen, että kyllä raha-asiat jotenkin järjestyvät. Piritta on noudattanut neuvoa. Hän on säästänyt ja sijoittanut parikymppisestä asti.

”Tajusin jo silloin, että minun täytyy turvata oma eläkkeeni. Minulle on ollut itsestään selvää, että kasvatan omaa varallisuuttani siinä missä Niklaskin”, Piritta Hagman kertoo Annassa.

Missikisoihin töiden perässä

Missikisoihinkin Piritta kertoo menneensä puhtaasti töiden saanti mielessään. Hänet valittiin vuonna 2003 ensimmäiseksi perintöprinsessaksi Miss Suomi-kilpailussa ja vuonna 2004 Miss Scandinaviaksi.

Misseys poiki juontajan ja mallin töitä, joita oli helppo tehdä kohteissa, joihin Niklaksen työ jääkiekon parissa kuljetti pariskuntaa: Dallasissa, Calgaryssa ja Torontossa.

Kun Niklas lähti pelaamaan Venäjälle, Piritta ja lapset kuitenkin muuttivat Poriin. Samaan aikaan, kun Niklas niitti mainetta jääkiekkoilijana, Piritta hoiti lapsia kotona.

Oli jopa kateellinen miehensä urasta

”Pahimmillaan olin kateellinen Niklakselle hänen urastaan”, Piritta paljastaa.

Satunnaiset malli- ja juontajakeikat eivät tyydyttäneet hänen kunnianhimoaan. Tilanne muuttui, kun Niklas jäi eläkkeelle kaksi vuotta sitten. Kun mies hoiti lapsia, Piritta saattoi alkaa rakentaa uraa.

Kotiäitinä ollessaan Piritta oli opiskellut itsensä doulaksi, synnytysvalmentajaksi, mindfulness-ohjaajaksi, personal traineriksi ja pilates-ohjaajaksi. Aiemmin hän oli osakkaana yrityksessä, joka tarjosi naisille monenlaisia hyvinvointipalveluita, mutta lopulta myi oman osuutensa.

”Työelämässä vastaan tulee väkisinkin ihmisiä, joiden kanssa arvomaailmat eivät kohtaa. Joskus joutuu toteamaan, että on parempi olla tekemättä jonkun kanssa yhteistyötä. Haluan, että minusta on ihanaa mennä aamuisin töihin.”

Nyt Pirittalla on Femmefysio-yrityksensä vastaanotto Helsingissä, Porissa ja Orimattilassa. Tällä hetkellä hän pitää myös esimerkiksi Tehyn hoitoalan ammattilaisille luentoja raskausajan kehonhuollosta ja palautumisesta.

Elämäntilanteen muuttuminen ei pelastanut avioliittoa

Vaikka Niklaksen ja Pirittan parisuhteen tila kohentui roolien vaihtumisen myötä, pari päätyi eroon.

”Kaikki ongelmat eivät ratkea sillä, että elämäntilanne muuttuu positiivisemmaksi. On asioita, jotka alkavat vuosien mittaan vaikuttaa enemmän ja enemmän. En edelleenkään periaatteessa haluaisi erota, mutta joskus on parempi päästää irti”, Piritta kertoo.

Syksy oli hänelle rankkaa aikaa. Paitsi, että Pirittaa ja Niklasta kohtasi ero, perhe menetti rakkaan parsonrussellinterrierinsä Eddien.

”Menetykset tuntuvat tulevan elämääni ryppäinä”, Piritta toteaa.

Ennen joulua Piritta kouluttautui hengitysterapeutiksi ja hoiti kouluttautuessaan myös itseään.

”Koko syksyn tunteeni heittelivät, kun prosessoin isoja asioita. Joudun luopumaan monista asioista ja unelmista sekä mielikuvista, jotka olin rakentanut siitä, miten elämäni tulisi menemään. Menin naimisiin ajatuksella, että olemme loppuelämämme yhdessä.”

Asuu vielä Niklaksen kanssa

Piritta korostaa, että eroprosessi on edelleen kesken. Toistaiseksi pariskunta elää vielä saman katon alla. Se on herättänyt kummastusta jopa lähipiirissä.

Piritan mukaan syy hidastempoisempaan eroon ei ole raha.

”En ikinä asuisi kenenkään kanssa rahan takia. Minun taloudellinen tilanteeni on vakaa. Arkeni pyörii hyvin nykyisillä tienesteilläni”, Piritta kertoo.

Hänen mukaansa ero ei välttämättä ole lopullinen. Piritta ei sulje pois mahdollisuutta, että ex-aviopari jatkaisi arjen kiireiden vuoksi kesken jäänyttä pariterapiaa.

”Olipa lopputulema mikä tahansa – elämä erillään tai vaikka se, että kymmenen vuoden päästä haluaisimme palata yhteen – tavoitteemme on pystyä olemaan mahdollisimman tasapainoisia ja turvallisia vanhempia. Siihenkin saa apua parisuhde- ja perheterapiasta”, Piritta selittää.

Vaikeiden asioiden keskeltä löytyy kuitenkin myös valopilkkuja. Pirittan työasiat ovat nyt kunnossa ja Hagmanit ovat ottaneet uuden parsonrusselterrierin pennun ja vielä kissanpennunkin.

”Tunne päivittäin myös kiitollisuutta. Oloni on rauhallinen siitä huolimatta, että olen tekemässä valtavaa elämänmuutosta”, Piritta toteaa.

X