Anna-lehti: Susanna Laine täyttää elämänsä työllä: ”Olen hyväksynyt, ettei kaikkien naisten tarvitse saada vauvoja”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Juontaja Susanna Laine kertoo Anna-lehden haastattelussa hyväksyneensä, ettei kaikkien naisten tarvitse hankkia lapsia. © TOMMI TUOMI
Juontaja kertoo lehden haastattelussa kokeneensa ulkopuolisuutta perheellisten ystävien kanssa keskustellessaan.

Juontaja Susanna Laine, 38, kertoo Anna-lehden haastattelussa suhteestaan lapsettomuuteen. Hän kertoo täyttäneensä elämäänsä työllä perheen puutteen takia, joten vapaa-aika on vähissä. Juhlapyhinä hän tuntee olonsa ulkopuoliseksi, kun perheellisillä ystävillä on paljon suunnitelmia.

Puoli seitsemän -ohjelman juontaja, Timo Koivusalon kanssa Tuttu Juttu Show’ta tähdittävä tv-kasvo kertoo Annalle kokevansa, että hänellä on viimeiset hetket perustaa perhe.

”Olen jotenkin hyväksynyt sen, ettei kaikkien naisten tarvitse saada vauvoja. Tietysti mietin, jäänkö jostain paitsi, jos en koe äitiyttä. Varmaan jään. Mutta olen saanut jo niin paljon, että olen onnellinen näinkin.”

Laine jakaa näkemyksiään myös rakastumisesta. Avioliitto tai edes avoliitto ei ole hänelle välttämätön osa parisuhdetta.

”Jotkut asuvat yhdessä vain siksi, etteivät osaa ja uskalla olla yksin. Minusta olisi hyvin raskasta ja pelottavaa olla niin riippuvainen toisesta. Yksinäisin olen ollut huonossa parisuhteessa. Naimisiin menosta en tiedä. Mutta voihan olla, että jonakin päivänä rakastun silmittömästi ja olen valmis muuttamaan koko elämäni. Se on kiehtova ja pelottava ajatus.”

Laine kertoo Annalle hakeutuneensa nuorena terapiaan ahdistuksen takia. Ahdistus aiheutti hänelle unettomuutta ja ruokahaluttomuutta. Vuosia kestänyt terapia auttoi ymmärtämään oman arvon, ja Laine käy terapiassa yhä satunnaisesti.

Laine kertoi Seuralle viime keväänä, että haaveilee perheen sijaan parisuhteesta. © TOMMI TUOMI

”Toivon, että saan vielä rakastua”

Laine kertoi Seuran haastattelussa viime huhtikuussa, ettei osaa haaveilla perheen perustamisesta, mutta unelmoi elämänkumppanin löytymisestä.

”Kun rakastuu, kaikki kriteerit ovat hölynpölyä. Toivon, että saan vielä rakastua ja tunne on molemminpuolinen,” hän sanoi tuolloin.

Hän kertoi rakastuneensa elämänsä aikana muutaman kerran, ja edellisestä kerrasta ei ollut kovin pitkä aika.

Yksin olo ei Lainetta ahdista, vaan hän kertoi viihtyvänsä hyvin omissa oloissaan.

Laine puhui Seuran haastattelussa myös loppuunpalamisestaan. Hän tunnusti tuolloin, että yksin eläjänä töiden määrää on vaikea pitää kohtuullisena. Tuolloin hän kertoi kuitenkin oppineensa havaitsemaan uupumuksen merkit ja toisaalta pitämään huolta myös siitä, että kalenterissa on tilaa lomille.

”Huomaan uupuneeni, kun alan olla yliaktiivinen. Herään neljältä aamuyöstä miettimään, pitäisikö lähteä lenkille, koska edessä on työntäyteinen päivä. Sitten tulee vaihe, jolloin kaikki maistuu puulle, vaikka tarjolla olisi kuinka kivoja duuneja.”

X