Anna: Prinsessa Madeleine valitsi perheensä kuninkaallisten velvollisuuksien sijaan – Harvenevista edustustilaisuuksista kuningas maksaa hänelle palkkion hovin rahakirstusta

Floridaan muuttanut prinsessa Madeleine jätti Nobel-palkintojen luovutustilaisuuden väliin lastenhoitoon vedoten. Ruotsalaiset paheksuvat, mutta onko aiemmiltakaan Ruotsin prinsessoilta edellytettyä jatkuvaa läsnäoloa hovissa?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Prinsessa Madeleine, miehensä Chris O'Neill, sekä tyttärensä Leonore prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häissä Tukholmassa vuonna 2005. © Mirva Kakko/Otavamedia

Floridaan muuttanut prinsessa Madeleine jätti Nobel-palkintojen luovutustilaisuuden väliin lastenhoitoon vedoten. Ruotsalaiset paheksuvat, mutta onko aiemmiltakaan Ruotsin prinsessoilta edellytettyä jatkuvaa läsnäoloa hovissa?
(Päivitetty: )
Teksti:
Milla Asikainen

Ruotsin prinsessa Madeleine jättää naapurimaassamme järjestettävän Nobel-palkintojen luovutustilaisuuden väliin, kertoo Anna-lehti.

Madeleine kommentoi Floridaan muuttaneen perheen tarvitsevan yhteistä rauhoittumisaikaa ja lasten vanhempiaan. Madeleinella ja puoliso Chris O’Neillilla on kolme lasta: prinsessa Leonore, 4, prinssi Nicolas, 3 ja huhtikuussa syntynyt Adrienne.

Aiemmin ruotsalaiset ovat arvostelleet Madeleinea ja Chrissiä nimenomaan kasvatuksen puutteesta. Kuninkaallisten lasten on totuttu käyttäytyvän mitä haastavammissa tilanteissa moitteettomasti, mutta prinsessa Adriennen ristiäisissä Leonore karkasi vanhemmiltaan, heitti kenkänsä jalasta ja ryömi pitkin kappelin lattioita.

Perheen uusi koti Floridassa

Ruotsalaisten pettymykseksi hovin tiedottaja kertoi elokuussa, että Madeleine muuttaa perheensä kanssa Floridaan – itse asiassa oli jo muuttanut, sillä ilmoituksen aikoihin Floridasta levisi jo kuvia, jossa vanhemmat pyöräilevät lastensa kanssa leikkipuistoon keinumaan.

Sinänsä prinsessojen lentämisestä pesässä ei ole mitään poikkeavaa.

Prinsessat Désirée, Margaretha ja Birgitta menivät kukin tahoillaan naimisiin, eikä heitä sen jälkeen nähty kuin perhejuhlissa. Heidän aviomiehiään ruotsalaiset eivät edes tunnistaneet, saati että olisivat pitäneet heidän lapsiaan varteenotettavina kruununperillisinä. Vain Christina on edustanut virallisesti kuningasperhettä ja hänkin vain satunnaisesti.

Kuningas maksaa palkkion prinsessalle

Periaatteessa Madeleine on vapaa valitsemaan oman elämänmallinsa. Hän on varmasti elämänsä aika hyötynyt verorahoista ja kuningasperheen suuresta yksityisestä omaisuudesta, mutta omaa määrärahaa hän ei saa. Madeleinen edustaessa kuningas maksaa hänelle palkkion valtion hoville antamasta määrärahasta.

 

X