Anne Pohtamo ja Arto Hietanen: ”Suhteemme on tasaantunut ystävyydeksi ja elämän jakamiseksi - tunteen palo ei ole ihan sellaista kuin alkuaikoina”

Anne Pohtamon ja Arto Hietasen suhde päättyi, mutta ystävyys säilyi. Rakkauskaan ei hävinnyt, vaan heräsi eloon heidän tavatessaan juhannuksena vuonna 1980.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Arto Hietanen ja Anne Pohtamo.

Anne Pohtamon ja Arto Hietasen suhde päättyi, mutta ystävyys säilyi. Rakkauskaan ei hävinnyt, vaan heräsi eloon heidän tavatessaan juhannuksena vuonna 1980.
Teksti: Pirjo Kemppinen

Anne Pohtamo oli kuudentoista rakastuessaan Arto Hietaseen. He olivat kihloissa, kun Anne valittiin Miss Universumiksi. Sen jälkeen suhde päättyi, mutta ystävyys säilyi. Rakkauskaan ei hävinnyt, vaan heräsi eloon heidän tavatessaan juhannuksena vuonna 1980. Häitä juhlittiin vielä saman vuoden lokakuussa.

Anne tunnistaa Artossa edelleen samat ominaisuudet, joita silloinkin arvosti.

”Hän on luotettava, vakaa ja huumorintajuinen. Lisäksi hän on osoittautunut hyväksi isäksi, mitä aavistelinkin.”

”Rakastettava, mutta toisinaan, härkä kun on, raivostuttavan itsepäinen.”

Rakkauden lisäksi heitä sitovat yhteen neljä lasta.

”Suhde on tasaantunut välittämiseksi, ystävyydeksi ja elämän jakamiseksi. Tunteen paloakin on, vaikkei ihan sellaista kuin liiton alkuaikoina.”

Liiton voimavara on molempien usko.

”Jumala on siunannut liittomme ja on mukana kolmantena osapuolena. Hän on läsnä aina tarvittaessa.”

Ristiriidoilta ei ole vältytty. Ne syntyvät arkisista asioista.

”Lapset sanovat, että meidän pitäisi oppia puhumaan keskenämme. Aika usein kiistelemme asioista sen sijaan, että keskustelisimme rauhallisesti.”

Anne kerää antiikkia ja pitää kaikesta vanhasta, Artoa miellyttää uusi ja moderni. Arto seuraa intohimoisesti kaikkia urheilulajeja, Anne ei yhtäkään. Anne viihtyy maalla kesäkodissa touhuten, Arto viettää kaiken mahdollisen ajan golfkentällä.

”Kuopuksenkin muutettua kotoa on aika etsiä yhteinen harrastus.”

Liiton kestävyyttä Anne ei ole epäillyt.

”Huonoina hetkinä muistan, että sanoin kerran tahdon, ja sitä tahtoa tarvitaan aina uudestaan.”

Myös sanoilla ja teoilla on suuri merkitys. Anne ja Arto halaavat päivittäin ja usein kertovatkin toisilleen rakkaudestaan.

”Toista ei saa loukata sanoin, sillä ne eivät unohdu.”

X