Anne Pohtamon pojat Joni, Jesse ja Jimi tekivät kauhu- ja fetissihenkisen Animal-musiikkivideon: ”Meillä on vahva kunnioitus toistemme tekemistä kohtaan”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Animal-musiikkivideon sivurooleissa esiintyvät myös Jesse, Joni ja Jimi Hietanen. Viekoittelevana naishahmona nähdään television M/S Romantic -suosikkisarjassa tutuksi tullut Mia Siren.
Animal-musiikkivideon sivurooleissa esiintyvät myös Jesse, Joni ja Jimi Hietanen. Viekoittelevana naishahmona nähdään television M/S Romantic -suosikkisarjassa tutuksi tullut Mia Siren. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Anne Pohtamon ja Arto Hietasen poikatrio Jesse, Joni ja Jimi yhdistivät osaamisensa. Tulos nähdään tuoreella kauhuelokuva- ja fetissiteemoja yhdistelevällä musiikkivideolla.

Joni Hietasen ja Koutun (Joni Koutuaniemi) We Exist -bändi julkaisi tuoreen singlen ja Animal-musiikkivideon 1. lokakuuta.

Kappaleen laulumelodian sävelsivät Joni, Jimi Hietanen ja Koutu. Tuottajaksi ryhtyi musiikkiteknologiksi valmistunut ja opintojaan Metropolian Musiikin tekeminen ja tuottaminen -linjalla jatkava Jimi, joka myös miksasi kappaleen.

Audiovisuaalista tuotantoyhtiötä Ambience Studios Oy:tä luotsaava Jesse Hietanen oli ensimmäisiä koekuulijoita.

”Biisi oli aluksi vähän tasapaksu. Jesse ehdotti, että laulaisin hieman Michael Jacksonin tavoin ja se sopikin siihen täydellisesti. Pikku juttu, mutta se teki biisistä kokonaisen”, Joni Hietanen kertoo.

Animal-musiikkivideon kuvauksista.

Animal-musiikkivideon kuvauksista. © Laura Siibe / We Exist

Animal-musiikkivideon yhdistävät tekijät Ava Adore, Eyes Wide Shut ja Twin Peaks

Joni ja Koutu visioivat, että kappaleen pohjalta tehdyssä musiikkivideossa baarista löytynyt nainen vie miehen jatkoille swingerbileisiin. Videon käsikirjoittajaksi pyydetty, elokuvaohjaajaksi valmistunut Jesse ei halunnut tehdä orjallisesti kappaleen sanoitusta seuraavaa tarinaa.

”Halusin siihen ulottuvuutta. Seksillä mässäilyyn päättyvä baari-ilta olisi ollut tylsä tarina.”

Joni pyysi Jesseä katsomaan Smashing Pumpkins -yhtyeen videon kappaleesta Ava Adore.

”Se sattuu olemaan yksi myös minun suosikeistani. En tietenkään halunnut kopioida sitä, mutta se poiki uusia ideoita. Yhdistin niitä omien esikuvieni Stanley Kubrickin ja David Lynchin henkeen. Animalin videossa on siis vähän Ava Adorea, hitunen elokuvaa Eyes Wide Shut ja ripaus kulttisarjaa Twin Peaks”, Jesse kiteyttää.

”Kun luin Jessen kirjoittaman käsikirjoituksen, tiesin heti, että se on loistava”, Joni sanoo.

Videon kuvaaja ja leikkaaja löytyi myös lähipiiristä eli projektiin pestattiin Jessen, Jonin ja Jimin serkku Aleksi Hietanen. Stillkuvat otti Jimin kihlattu Laura Siibe.

Joni, Jesse ja Jimi Hietanen tekivät yhdessä Animal-musiikkivideon.

Joni, Jesse ja Jimi Hietanen yhdistivät monipuolisen ammattiosaamisensa ja tekivät Animal-musiikkivideon. © Tommi Tuomi / Otavamedia

Keskinäinen kunnioitus kantaa yli erimielisyyksien

”Jesse ja Jimi ovat antaneet uusia näkökulmia”, kiittää Joni.

Helppoa yhteistyö ei kuitenkaan aina ole ollut. Eniten keskustelua käytiin kuvauspaikasta.

”Joni piti pitkään kiinni ideastaan kuvata video Villi-Iran kartanossa, jossa järjestetään todellisuudessakin swingerbileitä. Se ei ollut minusta toimiva ympäristö koko tuotannolle ja halusin myös käyttää kuvauksissa luonnon valoa. Kartanossa kuvattiin loppukohtaus”, kertaa Jesse.

Riidoiksi näkemyserot eivät kasvaneet.

”Olemme tarkkoja siitä, etteivät välit katkea erimielisyyksien vuoksi”, vakuuttaa Joni.

”Teemme rakentavia ehdotuksia, mutta meillä on vahva kunnioitus toistemme tekemistä kohtaan”, Jesse lisää.

Pääroolissa televisiosta tuttu Mia Siren

Videon sivurooleissa esiintyvät myös Jesse, Joni ja Jimi. Viekoittelevana naishahmona nähdään television M/S Romantic -suosikkisarjassa tutuksi tullut Mia Siren.

”Halusin vähissä vaatteissa esiintyvän naisen rooliin ammattinäyttelijän. Kohtauksissa oli paikalla hetkittäin jopa 50 henkilöä eikä kuvauksissa voi alkaa ujostella”, Jesse kertoo.

Onko veljesten yhteistyölle luvassa jatkoa? Sitä he toivovat.

Lue myös: Anne Pohtamo ja Arto Hietanen – Aviossa jo 40 vuotta

X