Chewbaccan näyttelijä Joonas Suotamo paljastaa: ”Muutun koko ajan enemmän ja enemmän hahmoni kaltaiseksi!”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Joonas Suotamo
Joonas Suotamo. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Chewbaccana Hollywoodia valloittava ex-koripalloilija Joonas Suotamo, 31, esittää hahmoa myös uudessa Solo: A Star Wars Story -elokuvassa. Mitä yhteistä Suotamolla ja Chewbaccalla on?

Miten päädyit Chewbaccaksi Star Wars: The Force Awakens -elokuvaan?

Koripalloliitolta soitettiin, että ison budjetin Hollywood-tuotanto etsii 210 senttimetriä pitkää, sinisilmäistä skandinaavia. Lähetin kuvat ja kuvasin lisäksi itsestäni luolamiestä esittävän videon lukion liikuntasalissa, jossa opetin silloin liikuntaa lukiolaisille. Minut kutsuttiin Lontooseen, jossa otettiin mitat. Tapasin myös ohjaaja J.J. Abramsin. Sain odottaa neljä tai viisi kuukautta, ennen kuin minulle tuli soitto.

Mitä yhteistä on sinulla ja Chewbaccalla?

Samaistun tosi paljon Chewbaccaan siinä, että hän on olemassa ystäviään varten. Hän välittää heistä ja perheestään tosi paljon. Chewbaccassa on paljon rakastettavia ominaisuuksia. Haluaisin sanoa, että yhteistä ei ole uppiniskaisuus, mutta ehkä sitäkin meiltä molemmilta löytyy. Muutun koko ajan enemmän ja enemmän hahmoni kaltaiseksi!

Aiotko muuttaa Suomesta?

Se on yksi vaihtoehto, jos töitä on enemmän tarjolla maailmalla. Varsinkin nyt voisimme muuttaa, kun poikani ei ole vielä tarhassa tai koulussa. Hän on nyt kolmen kuukauden ikäinen, ja matkustaminen on ollut helppoa. Rytmi on mennyt vähän sekaisin, mutta toivotaan, ettei se aiheuta mitään traumoja.

Mitä teet kesällä?

Tarkoitus olisi mennä kesällä naimisiin kihlattuni kanssa Suomessa. Mahtavaa oli olla mukana myös Cannesin elokuvajuhlilla, olin odottanut sitä pitkään. Myös perhe oli mukanani Ranskassa.

Kaipaatko koripalloaikoja?

Tietysti. Pukukopissa oli hauska istua matsin jälkeen kaikkensa antaneena. Koris on kuitenkin jäänyt. Puheeseen ja esiintymiseen painottuva elämä on aina ollut minulla haaveissa.

Koripallo opetti paljon tiimityöskentelystä, ja siitä on ollut todella paljon hyötyä ihan kaikessa. Aktiivinen koripalloura loppui, kun olin kuvannut The Force Awakensin ja tulin takaisin Suomeen. Pelasin muutamia pelejä, eikä kukaan jengistä tiennyt kuvauksista. Olin aika huonossa juoksukunnossa. Tiesin, että siitä kaudesta tuli viimeiseni, mutta halusin olla mukana.

X