Dome Karukoski pääsi Hollywoodiin: ”Toivon, että tämä avaa teitä muillekin suomalaisille elokuvantekijöille”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Dome Karukoski
Elokuvaohjaaja Dome Karukoski naurahti elokuvaidealle omasta elämästään. ”Ei se mun elämä loppujen lopuksi niin jännää ole. Olisi kyllä kiva nähdä itsestäni tehty elokuva, joka olisi kuin villi performanssi. Antaisi vain mennä!” © Tiia Ahjotuli / Otavamedia
Seura tapasi Dome Karukosken Tolkien-elokuvansa kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

”Fiilikset ovat hyvät. Tämä on maailman ensi-ilta, seuraavaksi menemme Lontooseen, New Yorkiin, Los Angelesiin, Hollantiin ja Norjaan. Matka on pitkä ja toivon, että elokuva saa mahdollisuutensa”, huokaisi ohjaaja Dome Karukoski Tolkien-elokuvansa kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Elokuvan myötä Karukoski avasi uransa Hollywoodissa, jonne pääseminen on kova temppu. Tai niin ainakin luulisi?

”Sitä on vaikea itse arvioida. Olen keskittynyt vain tekemään hyvän elokuvan, mutta toivon, että tämä avaa teitä muillekin suomalaisille elokuvantekijöille.”

Suomalaisnäyttelijöistä merkittävä läpilyöjä Hollywoodissa on Jasper Pääkkönen. Uudessa sukupolvessa on Karukosken mukaan uutta ja tuoretta katsontakantaa. Yksi taito on hallittava ylitse muiden.

”Englanti on opeteltava hyvin. Se on kommunikaatioväline ja työkieli. Kyse on myös yleisestä laadusta. Suomalaisesta elokuvasta tehdään koko ajan parempaa ja parempaa. Laatu nostaa meitä kaikkia tekijöitä. Se kannustaa ja ehkä vähän pakottaakin tekemään entistä parempaa jälkeä.”

Kuvat: Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Galleria

X