Kari Kanala korostaa puhumisen ja kuuntelemisen tärkeyttä Ensitreffit alttarilla -sarjassa: ”Suhteen eteen tehdään alusta asti töitä, koska liikkeelle lähdetään niin sanotusti väärin päin”

Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan paluun tehnyt kirkkoherra Kari Kanala, 52, uskoo rakkauteen ensisilmäyksellä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan paluun tehnyt kirkkoherra Kari Kanala, 52, uskoo rakkauteen ensisilmäyksellä.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Mikä on Ensitreffit alttarilla -ohjelman suosion salaisuus?

Avoimen rehelliset ja rohkeat ihmiset. Jokainen heistä on tullut etsimään rakkautta, ei julkisuutta.

Suhteen eteen tehdään alusta asti töitä, koska liikkeelle lähdetään niin sanotusti väärin päin. Tärkeintä parisuhteissa aina on puhuminen ja kuunteleminen. Toivon, että ohjelman myötä ihmiset eivät vaatisi vain toiselta, vaan muistaisivat myös katsoa peiliin.

Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?

Kyllä. Uskon rakkauteen myös ystävyyden kautta. Rakkautta ei voi määritellä. Toisessa vain on jotain mikä sykähdyttää: se voi olla vaikka hymy. Ihmisen silmien kautta pääsee toiseen maailmaan. Ajattelen, että toinen ihminen on ikään kuin ikkuna, joka avaa näkymän uuteen maisemaan.

Tapasin vaimoni siellä, missä kaksi pappia yleensä tapaa eli baaritiskillä. Hän kiinnitti huomioni heti tavatessamme.

Julkaiset vaimosi kanssa parisuhdekirjan. Mistä siinä on kyse?

Tarkastelemme siinä parisuhdetta eri kulmista. Molempien ääni kuuluu, ja toivottavasti myös huumori. Olemme molemmat vetäneet myös stand upia, ja huumorintajumme on samanlainen.

Mukana kirjassa on myös asiantuntija-artikkeleita ja omia vinkkejämme parisuhteen piristämiseksi. Meillä on esimerkiksi tapana laskea kaikki pidemmät reissut häämatkoiksi. Tuollainen pikkujuttu kirkastaa ajatusta siitä, että me olemme tässä yhdessä yhä.

Poikasi on kolmevuotias. Mikä on ollut isyydessä haastavinta?

Vanhalla iällä isäksi tuleminen on lahja. Haastavinta on kuitenkin ollut rutiinien luominen niin, ettei luovuus kärsi. En ole itse rutiini-ihminen, mutta olemme pyrkineet luomaan lapselle turvallisen tilan olla ja leikkiä.

Toivon, että turvallisuuden tunne lapselle tulisi siitä, ettei hänen tarvitse olla yksin ja syliin saa aina tulla. Ylenpalttinen varjelu vie kuitenkin tilan niin lapselta kuin parisuhteessakin. Rakkauden ydin on vapaudessa, mahdollisuudessa valita.

Mitä muuta on luvassa loppuvuodeksi?

Suunnitelmissa on kaikenlaista, muun muassa futiskirkko. Kauppakeskus Redissä meillä on Silta, jossa kohtaamme ihmisiä. Alueelle muuttaa nyt paljon uusia ihmisiä, joten tulossa on siis myös Kutsu pappi tupareihin -juttu.

X