Entinen huippuhiihtäjä Martti Jylhä avioon – Häitä juhlittiin Levillä 14 vuoden seurustelun jälkeen

Entinen huippuhiihtäjä Martti Jylhä avioitui puolisonsa kanssa syyskuussa. Parin häitä juhlittiin Levillä neljän päivän ajan. Koronatilanne oli huomioitu hääjuhlissa, joihin ei saanut tulla kipeänä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Entinen huippuhiihtäjä Martti Jylhä teki vaimonsa kanssa häämatkan Lofooteille. ”Muutama päivä häiden jälkeen meni puhallellessa, mutta kävimme siellä vaeltamassa ja telttailemassa. Se oli kivaa.”

Entinen huippuhiihtäjä Martti Jylhä avioitui puolisonsa kanssa syyskuussa. Parin häitä juhlittiin Levillä neljän päivän ajan. Koronatilanne oli huomioitu hääjuhlissa, joihin ei saanut tulla kipeänä.
Teksti: Linda Martikainen

”Meillä oli sellainen mökkikylä. Osa vieraista asui Levin keskustassa, osa mökeissä. Oli kyllä hienoa, että melkein kaikki ketä kutsuimme pääsivät paikalle. Hakolan Ristomatti olisi ollut yksi bestmaneista, mutta hän tuli kipeäksi juuri sillä viikolla eikä päässyt paikalle ollenkaan”, Martti Jylhä totesi Hiihtocenterin avajaisissa Sokos Hotel Triplassa Helsingissä.

Juhlien järjestäminen oli seuramieheksi tunnustautuneesta Jylhästä kivaa, mutta myös stressaavaa.

”Häästressi kulutti kaloreita. Tuntui, että sitä ihan kuihtui, kun ei syönyt eikä nukkunut”, Martti Jylhä toteaa.

Maajoukkueen toiminnassa vuodesta 2006 asti mukana ollut Jylhä on kiitollinen ystävistä, joita hiihtopiireistä on jäänyt myös oman aktiiviuran päättymisen jälkeen.

”On hienoa nähdä, että ystävät haluavat viettää aikaa yhdessä senkin jälkeen kun ei ole enää sitä urheilija-minää.”

Videotuotantoyrityksessä työskentelevä Jylhä toivoo tulevaisuudessa myös jälkikasvua.

”Perheelliset maajoukkuekaverit hoitivat hienosti oman arkensa lasten kanssa, mutta meistä ei olisi silloin ollut siihen. Perheen perustamisen aika jäi hiihtouran jälkeen. Ei tässä nyt vielä niin ikäloppuja olla”, Martti Jylhä nauraa.

Hiihtocenterin avajaiset

Ylen urheilutoimittaja Riku Salminen.

Ylen urheilutoimittaja Riku Salminen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Hiihdostakin tykkäävä Ylen urheilutoimittaja Riku Salminen viihtyi jo nuorena urheilun parissa. ”Silloin se oli lätkää ja futista, enemmän joukkuelajeja.”

Urheilutoimittaja Petra Manner.

Urheilutoimittaja Petra Manner. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Urheilutoimittaja Petra Manner nauttii alkavasta talvikaudesta. ”Rukan maailmancup alkaa parin viikon päästä. Luvassa on aika pitkiä työpäiviä.”

Anssi Pentsinen vierellään puoliso Laura Arffman.

Anssi Pentsinen vierellään puoliso Laura Arffman. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

”Tulevana talvena Espoon Oittaalla avataan ovet. Toivotaan, että maastohiihto lajina on sellainen, että sitä pystytään koronasta huolimatta harrastamaan”, totesi ex-huippuhiihtäjä ja iltaa luotsannut Anssi Pentsinen vierellään puoliso Laura Arffman, joka odottaa parin toista lasta.

Iltaa isännöinyt entinen huippuhiihtäjä Ville Nousiainen.

Iltaa isännöinyt entinen huippuhiihtäjä Ville Nousiainen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Iltaa isännöinyt entinen huippuhiihtäjä Ville Nousiainen on ollut kiireinen Hiihtocenterin verkkokaupan kanssa. ”Vapaa-aikaakin pitäisi olla, etenkin kun lapsi on pieni eikä hänellä ole kuin yksi vanhempi”, Nousiainen kertoi.

Viivi Altonen, Noona Pölkki ja Anna Merimaa.

Viivi Altonen, Noona Pölkki ja Anna Merimaa. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Miss Suomi Viivi Altonen poseerasi yhdessä toisen perintöprinsessan Noona Pölkin (oik.) ja Suomea Miss International -kisoissa edustavan Anna Merimaan kanssa.

Sami Garam Nina-vaimonsa kanssa.

Sami Garam Nina-vaimonsa kanssa. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Tv-kokki Sami Garam pyörähti tilaisuudessa Nina-vaimonsa kanssa.

Imitaattori Jukka Laaksonen.

Imitaattori Jukka Laaksonen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Imitaattori Jukka Laaksonen toimii isäntänä Jokereiden peleissä ja urheilee aktiivisesti itsekin. ”Jäällä kävin itse viimeksi eilen Zoomin kanssa. Se on henkireikä ja saakelin nastaa. Pukukoppijuttuhan siinä on se yksi suuri elementti.”

Ville Klinga Jaana-vaimonsa kanssa.

Ville Klinga Jaana-vaimonsa kanssa. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

”Loppuvuosi on mennyt etätöitä tehdessä. Toivomme, että tulisi paljon lunta, että pääsisi hiihtämään”, urheilutoimittajana tutuksi tullut Ville Klinga kertoi Jaana-vaimonsa kanssa.

Juontaja ja personal trainer Piia Koriseva.

Juontaja ja personal trainer Piia Koriseva. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Juontaja ja personal trainer Piia Koriseva on jatkanut verkkovalmennuksia ja myös luentoja netissä. ”Tämän päivän ongelma on, että emme kunnioita ja rakasta itseämme. Ajatukseni on myös oodi keski-ikäiselle naiselle. Keski-ikäinen nainen tietää mitä haluaa eikä välitä, jos tulee moka.”

X