Erja Häkkinen on uuden edessä, mutta ei pelkää tulevaa: ”Elämänmuutokseni tulee olemaan valtava”

Erja Häkkinen, 61, elää haikean odottavasti uutta elämänvaihetta. Aina-tyttären valmistuminen ylioppilaaksi merkitsee yhden aikakauden päättymistä, mutta muutosta Erja ei pidä menetyksenä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Erja Häkkinen iloitsee, että Aina-tytär lähtee opiskelemaan taidetta Pariisiin. Tytär on kiinnostunut kaikesta designista aina vaatesuunnitteluun asti. Luovuus on periytynyt, sillä Erjan molemmat vanhemmat olivat taiteellisia ja muusikkoja perheessä on ollut aina. Erjalla itsellään taide ja musiikki olivat koulussa myös kymppejä. © Kamila Realini-Ansiau

Erja Häkkinen, 61, elää haikean odottavasti uutta elämänvaihetta. Aina-tyttären valmistuminen ylioppilaaksi merkitsee yhden aikakauden päättymistä, mutta muutosta Erja ei pidä menetyksenä.
Teksti: Annamari Lammassaari

Yrittäjä Erja Häkkinen siemailee kahvia maaseutukotinsa viihtyisällä terassilla. Ranskan puolella sijaitseva villa on Erjan silmäterä, ja hän kertoo viettävänsä siellä aikaa aina kun mahdollista. Pieni Cosmo-koira ehdottaa emännälleen palloleikkejä, mutta Erja kutsuu koiran sohvan nurkkaan ja peittelee sen kevyellä peitteellä.

Erjan katse hakeutuu kauas vehreään laaksomaisemaan ja sen yli kaukaisuuteen kuin uutta ihmetellen.

Tyttären koulun päättyminen ja sen mukanaan tuoma elämänmuutos on vielä tuoreena mielessä. Aina, 18, valmistautuu lähtemään kotipesästä Pariisiin opiskelemaan taideaineita.

Hugo, 23, on jo itsenäinen nuori aikuinen, joka opiskelee Madridin yliopistossa liiketoimintaa netin kautta ja toimii sisarpuoliensa kartingmanagerina.

”Koulunkäynti on Ranskassa ja Monacossa vanhempien kannalta ihan erilaista kuin Suomessa. Miesystäväni Mika Karttunen on sanonut usein, että sinähän käyt yhtä paljon koulua kuin lapset”, Erja Häkkinen naurahtaa.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X