Anna-lehti: Eronnut Elena Leeve elää herkkää ja jännittävää vaihetta ruuhkavuosien keskellä – ”Nyt minun pitää selvittää, kuka olen, kun en ole parisuhteessa”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Elena Leeve opettelee tuntemaan itsensä uudestaan avioeronsa jälkeen.
Näyttelijä Elena Leeve opettelee tuntemaan itsensä uudestaan avioeronsa jälkeen. © Kari Santala, Otavamedia
Näyttelijä Elena Leeve tutustuu itseensä avioeron jälkeen uudelleen. Keskellä ruuhkavuosia se vaatii aikaa. Juuri nyt hänelle onkin tärkeintä huolehtia omasta ja lasten hyvinvoinnista.

Näyttelijä Elena Leeve kuvaa parhaillaan ensi vuonna ilmestyvää Maria Kallio -tv-sarjaa. Kuvauspäiviä on neljä viikossa, ja kotiin hän pääsee usein vasta yömyöhällä.

Kaupassa käynti, ekaluokkalaisen läksyt ja tarhaikäisen haku hoitopäivän jälkeen on silti saatava hoidettua.

”Nuorempana ihmettelin, mitä ihmiset tarkoittavat, kun he puhuvat ruuhkavuosista. Nyt toden totta tiedän, mistä on kyse”, Elena Leeve kertoo Anna-lehden kansijutussa.

Elena Leeve Annassa: välillä huudetaan pää punaisena

Töiden ja arjen sovittaminen yhteen on Elenalle usein tasapainoilua. Välillä hermot ovat palasina.

Elena haluaisi olla läsnä lapsilleen, kun he ovat yhdessä, mutta välillä väsymys jyrää hänet alleen. Mielikuva äitiydestä on saanut välillä väistyä realiteettien tieltä.

”Olen ollut yllättynyt siitä, miten turhautunut voin välillä olla, kun kaikki ei menekään niin kuin olin suunnitellut.”

Elena kasaa aamuisin itsensä henkisesti ja päättää, että pinna ei pala, vaikka tapahtuisi mitä. Silti tilanne voi päättyä siihen, että kaikki kirkuvat eteisessä kasvot punoittaen.

”Lapset unohtavat riidat nopeasti, mutta itse saatan jäädä kärvistelemään ja mietin, miksi taas menetin hermoni.”

Vaikka elämän ajoittainen hallitsemattomuus on tuntunut Elenasta vaikealta, hän on hiljalleen oppinut sietämään räiskyviä tunteita: yllätyksiä tulee koko ajan, ja arjen ja vanhemmuuden kaaosta on mahdollista sietää.

Näyttelijä Elena Leeve kertoo hypänneensä tuntemattomaan, kun hän on taas sinkku.

Näyttelijä Elena Leeve kertoo hypänneensä tuntemattomaan, kun hän on taas sinkku. © Ari Heinonen, Otavamedia

Juuri nyt tärkeintä on oma ja lasten hyvinvointi

Elena Leeve ja hänen entinen aviomiehensä Jussi Nikkilä jättivät erohakemuksen tänä syksynä. Erilleen oli muutettu jo edellisenä talvena.

Kahden näyttelijän yhteisvanhemmuus vaatii sovittamista, mutta kumpikin tajuaa hyvin työn jaksottaisen luonteen. Sopimukseen on päästy ja kommunikaatio toimii.

”Molemminpuolinen kunnioitus on yhä vahvasti läsnä”, Elena kertoo Anna-lehdessä.

Eron jälkeen Elena on saanut totutella uuteen elämänvaiheeseen. Hän antaa prosessille aikaa, eikä kiirehdi eteenpäin. Uuden alkuun liittyy myös luopumista.

”Toki eroon liittyy paljon surua, mutta minua kannattelee luottamus siihen, että päätöksestä seuraa myös paljon hyvää ja valoa.”

Ajatus sinkkuelämään heittäytymisestä tuntuu Elenasta kummalliselta. Juuri nyt kannattaa tutkia omia tunteitaan ja surra silloin, kun surettaa. Vaikeatkin tunteet nousevat pintaan aina jossain vaiheessa.

Uudesta parisuhteesta Elena ei juuri nyt haaveile. Tässä hetkessä merkitseviä ovat oma ja lasten hyvinvointi.

”Elän juuri nyt todella herkkää ja jännittävää aikaa. Tutustun itseeni uudelleen ja elän tietyllä tavalla murrosvaihetta. Nyt minun pitää selvittää kuka olen, kun en ole parisuhteessa.”

Lue lisää Annan numerosta 48/2020! Siinä Elena Leeve kertoo läheisestä suhteestaan kaksoissiskoonsa Emmiin sekä siitä, kuinka saa kehonsa ja mielensä rauhoittumaan joogan avulla. Entä kuinka Elena löysi teatterin 7-vuotiaana? Entä millaisia ajatuksia Maria Kallion näytteleminen herättää Leena Lehtolaista ihailevan Elenan mielessä?

Lue myös: ”Piikkimatto pistää verenkierron liikkeelle ja rentouttaa koko kropan” – Näyttelijä Elena Leeve koukuttui piikkimaton käyttöön

X