F1-turma jätti jäljet – Mika Häkkinen paljastaa: ”Korvaluihin tuli vahinkoja, kuulo ei ole ihan sataprosenttinen”

Vuosien jälkeen Mika Häkkinen on lupautunut kommentaattoriksi F1-lähetyksiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

F1-kisat näkyvät ensi kaudella Suomessa V Sportin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Entinen F1-tähti Mika Häkkinen on yksi lähetyksen asiantuntijoista.

Vuosien jälkeen Mika Häkkinen on lupautunut kommentaattoriksi F1-lähetyksiin.
Teksti: Jukka Hiiro

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen ei ole aiemmin toiminut kommentaattorina, vaikka onkin seurannut F1-sarjaa tiiviisti niin varikoilla kuin kotisohvalla.

Ensi kaudella monien fanien toiveisiin vastataan, kun Mika Häkkinen on yksi Viaplayn-kommentaattoreista.

F1-radoilla monet säännöt menevät ensi kaudella uusiksi, mitkä ovat merkittävimmät?

”Renkaat tulevat olemaan tosi merkittävä asia siinä mielessä, että aikaisemminhan on pystynyt ajamaan yhden kovan kierroksen, yhden nopean kierroksen, ja sitten sä olet joutunut vain säästämään niitä renkaita. Ne eivät yksinkertaisesti vain kestäneet.

Toiseksi aerodynamiikka tulee muuttumaan radikaalisti. Lisäksi se, että kausi pitenee. Tulee enemmän kisoja. Henkinen ja fyysinen rasitus, mitä se koko sirkus tulee käymään läpi, niin se tulee olemaan rankkaa.”

Monilla F1-kuljettajilla jälkikasvu on jatkanut kilpa-autoilua – onko teiltä uusia kuljettajia tulossa?

Hugo on 21-vuotias nuorimies ja kilpa-autoilu-ura päättyi varmaan jo seitsemän vuotta sitten. Harrastusta oli paljon kartingissa, mutta se ei ollut hänelle se numero yksi juttu.

16-vuotias Aina tytär tykkää autoilusta älyttömän paljon, mutta kilpa-autoilua ei hänen kanssaan koskaan aloitettu. Hän on mulle siitä välillä vähän vihainenkin.

Sitten puhutaan kolmesta nuorimmasta. Heillä on tietysti kova kiinnostus kilpa-autoilua kohtaan. Nämä ovat kuitenkin semmoisia asioita, että aika tulee vaikuttamaan siihen, mihin motivaatio tulee kehittymään. Katotaan.”

Et vastusta, jos jälkikasvu innostuu?

”En missään tapauksessa. Niin kauan jos nuorella ihmisellä on intohimo, niin silloin sitä pitää tukea.”

Vaikuttaako vuoden 1995 F1-onnettomuus Australian Adeleidessa vielä elämääsi?

”Totta kai se vaikutti silloin, kun se tapahtui. Tuli vahinkoa tietysti vähäsen.

Korvaluihin tuli vahinkoja, ei ihan niin kuin sataprosenttinen kuulo ole, mutta sen takia on maailmassa kehitetty apuja, että ei tarvitse koko ajan kysyä, että ai mitä?”

Lue myös: Kimi Räikkösen uskomaton ura sisältää monia ennätyksiä – Näin jäämies jätti taakseen myös Mika Häkkisen ja Michael Schumacherin

X