Fingerpori-näyttelijä Kari Väänäsen sydäntä riipaisi rakkauden kaipuu: ”Kaikki haluavat tulla hyväksytyiksi ja saada rakkauden vastakaikua”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kari Väänänen näyttelee Fingerpori-elokuvassa kaupunginjohtaja Homeliusta.
Kari Väänänen näyttelee Fingerpori-elokuvassa kaupunginjohtaja Homeliusta.
Näyttelijä Kari Väänänen, 66, herkistyi katsottuaan tähdittämänsä Fingerpori-elokuvan.

Näyttelijä Kari Väänänen yllättyi, kun häntä pyydettiin mukaan Fingerpori -elokuvaan. Valmiin elokuvan katsottuaan Väänäsen sydäntä riipaisi rakkauden kaipuu.

”Kaikki haluavat tulla hyväksytyiksi ja olla riittäviä, saada rakkauden vastakaikua. Pelkäämme rakkaudettomuutta, sitä että olenko edes olemassa ja riitänkö minä? Elokuvassa ollaan primäärikysymysten äärellä ja hahmot ovat hienoja”, Väänänen luonnehti Fingerporin lehdistötilaisuudessa Korjaamo Kinossa Helsingissä.

Fingerpori-näyttelijä haaveilee aurinkolomasta

 Näyttelijä Kari Väänänen nähdään elokuvassa Homeliuksena. ”Nyt ollaan framilla. Pitkään ollaankin oltu syrjässä tai pohjosessa, jonne lehdistö ei enää tule”, myös Mestari Cheng -elokuvassa näyttelevä Väänänen naurahti.

Näyttelijä Kari Väänänen nähdään elokuvassa Homeliuksena. ”Nyt ollaan framilla. Pitkään ollaankin oltu syrjässä tai pohjosessa, jonne lehdistö ei enää tule”, myös Mestari Cheng -elokuvassa näyttelevä Väänänen naurahti. © Tiia Ahjotuli

Kemijärvellä asuva Kari Väänänen halajaa räntäsateesta jonnekin valoon ja lämpimään. Näyttelijän mielessä siintää Kap Verde.

Kaurismäen Mestari Cheng -elokuvaakin tähdittävä Väänänen on perin kielitaitoinen mies.

”Kahdeksalla kielellä tulen toimeen ja yhdeksättä eli venäjää opettelen. Sitten olisi vielä mandariinikiina. Kieltä ei pidä pelätä. Se on ihan sama mitä puhuu, kunhan tulee ymmärretyksi.”

Muistelmien kirjoittaminen on Väänäsellä alkulausetta myöten mielessä.

”En halua siitä mitään paljastuskirjaa, vaan että ihmisiä kohdellaan hyvin kunnioitettavasti. On mukava tarkastella, että miten tämä kaikki näin meni. Tässä iässä se alkaa olla jo hauskaa.”

Lue myös: Kalle Kinnusen leffa-arvio Fingerpori-elokuvasta

Kari Väänänen: ”Rutiininomaisuutta varon kuin ruttoa ja koleraa”

Pilapiirtäjä Jorma ”Titu” Tiittasen piirrospakinat kuvasivat suomalaista sielunmaisemaa – ”Näistä piirroksista ei voinut kukaan suuttua”

X