Frederik tunnustaa isyydestään: ”Minulla on kuusi lasta – päätin kasvattaa heistä vain kaksi”

Kun laulaja Frederikin eli Ilkka Sysimetsän, 75, viimeisin parisuhde päättyi, vei se junttidiskon kuninkaan syviin vesiin. Kovan kasvatuksen saanut Frederik uskoo silti yhä uuteen rakkauteen ja urheilun voimaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”En pelkää kuolemaa, mutta en ole koskaan juhlinut myöskään syntymäpäiviäni.”

Kun laulaja Frederikin eli Ilkka Sysimetsän, 75, viimeisin parisuhde päättyi, vei se junttidiskon kuninkaan syviin vesiin. Kovan kasvatuksen saanut Frederik uskoo silti yhä uuteen rakkauteen ja urheilun voimaan.
Teksti: Linda Martikainen

Iskelmä- ja poplaulaja Frederik ”Reetu” tunnustaa rakastavansa naisia ja tennistä.

”Parisuhteessa olen usein saanut pyyhkeitä tenniksen pelaamisesta, koska siinä hommassa vierähtää aina useampikin tunti”, Frederik kertoo.

Samaan hengen vetoon hän myös toteaa, että mikään miehen suhteista ei ole sentään kaatunut tenniksen vuoksi.

”Mutta korville on tullut”, Frederik paljastaa.

”Jätetyksi tuleminen on karmiva kokemus”

”Minulla on ollut elämäni aikana neljä suurta rakkautta. Kaksi kertaa olen itse jättänyt ja kahdesti minut on jätetty. Yhtäkkiä jätetyksi tuleminen on karmiva kokemus.

Kun huomasin, että viimeisin suhteeni alkoi mennä huonoon malliin, ehdotin että menisimme yhdessä terapiaan, mutta se ei käynyt. Olisin halunnut purkaa suhdettamme ja saada selvää siitä mikä minussa oikein mättää. Eihän ihminen osaa koskaan itseään lukea.

Ero tuntui tosi ikävältä. Rakastin häntä hullun lailla ja masennuin erosta. Se oli minulle rankka juttu. Tapasin hänet ensimmäisen kerran, kun hän oli 18-vuotias. Hän kävi katsomassa minua keikalla Raahessa ja pyysi nimikirjoituksen.

Viiden vuoden päästä tapasin hänet uudelleen ja totesin, että tytöstähän oli kasvanut nainen. Sitä se suhde hiljalleen lähti kun vaihdoimme puhelinnumeroita.

Muistan myös kun ihan ensimmäinen tyttöystäväni jätti minut. Olin parikymppinen ja kyynelehdin asiaa kotona. Äiti lohdutti ja sanoi, että kuule poika, älä sinä naisia sure. Uusia tulee kuin hevosia ja ratikoita!”

BodyPump-tunneille naisten kanssa

”Olen aika nuorekas kundi. Olen aina tykännyt urheilemisesta ja minulle on tärkeää pitää itseni kunnossa.

Muistan kun 25 vuotta sitten BodyPump-tunnit tulivat muotiin Suomessakin. Olin ensin ainoa mies naisten joukossa, mutta muutaman viikon päästä tunneille tuli naisten mukana miehiäkin. Nyt en ole enää BodyPumpissa käynyt, mutta käyn kuntosalilla ja uimassa ja lisäksi kotonani on kuntoiluvälineitä.

Urheilen sekä terveys- että ulkonäkösyistä. Olen tarkka läskeistä, olen suoraan sanottuna läskin vihaaja. Naiset suuttuvat tästä aina minulle, mutta usein sanon suoraan ihmisille siksi, että he heräisivät terveytensä vuoksi.

Keikalla minulla on käytössä tällainen fraasi: ´Hyvää iltaa kaikki kauniit, viehättävät naiset. Kauhukseni huomaan jälleen, että tytöt ovat kaunistuneet ja hoikistuneet, jätkät lihoneet.

On siitä joku loukkaantunutkin, mutta kun olen urheillut koko ikäni niin tiedän miten tärkeää on pitää itsensä kunnossa.”

”En pelkää kuolemaa”

”Syön kerran päivässä kolesterolilääkettä, mutta muita terveyshaasteita minulla ei ole. Lääke on auttanut ja huono kolesteroli on jo hyvin laskenut. Korkea kolesteroli huomattiin samalla kun menin lääkäriin rytmihäiriöiden vuoksi.

Sydämeni kuvattiin, mutta rytmihäiriöiden syyksi paljastuikin hammas, jonka haljenneen juuren kautta oli päässyt bakteeria vereen.

Sydämeni oli ihan maratonikunnossa, mutta iän myötä kolesterolia oli kuitenkin päässyt kertymään. Se on vaarallinen siinä mielessä, että kunnon kertymästä voi tulla sydänveritulppa ja sitä myöten lähteä henki.

En pelkää kuolemaa, mutta en ole koskaan juhlinut myöskään syntymäpäiviäni. Pelkään ehkä tekemättömyyttä ja sen takia yritän pitää itseni liikkeessä koko ajan.”

Frederik: ”Olen ollut erittäin tiukka isä”

”Tunnustan, että minulla on oletettavasti kuusi lasta. Olen tavannut heidät kaikki, mutta päätin kasvattaa heistä vain kaksi, joita näen säännöllisesti. Muut ovat olleet sellaisia ”pomppuja”. He asuvat ympäri maailmaa. Yksi asuu esimerkiksi Rovaniemellä, toinen Maltalla.

Olen ollut erittäin tiukka isä ja kasvattanut lapset erittäin hyvin. He eivät juo, polta tupakkaa eikä heillä ole reikiä hampaissa. Toinen lapsistani on 35-vuotias ja toinen 32-vuotias. Olen isoisäkin jo. Kävin hiljattain juuri katsomassa tytärtäni Floridassa, jossa hänellä on puolisonsa kanssa neljä vauhdikasta pientä lasta.

Sain itse kovan kasvatuksen. Isäni piti ihan järjettömän kovaa kuria. Jos olin minuutin myöhässä, sain selkääni remmistä tai avokämmenestä oikeaan ohimooni niin että läpsähti. Isä kuoli aika nuorena, mutta opin silti, että säännöt tuovat turvallisuutta lapsille.

Ennustan tai toivon, että löytäisin vielä rakkautta. Harkitsin jo jossain vaiheessa, että hakisin Thaimaasta naisen itselleni, mutta täällä vielä yksin kokkailen ja siivoan. Kyllähän tämä poikamieskämppä vähän naisen kättä tarvitsisi.”

Lue myös: Frederikistä tehtiin machomies: ”Aloin muuttaa imagoa kohti hauskanpitoa – minusta tuli junttidiskon kuningas”

Frederik on machomies

© OM-ARKISTO

X