Frederik on keikkaillut jo yli 50 vuotta – ja polte on lavalle on yhä kova: ”Nyt esiintyminen on rennompaa – ja rentouttavampaa”

Helmikuussa 74 vuotta täyttänyt Ilkka Sysimetsä eli Frederik tekee tulevana kesänä kolmisenkymmentä keikkaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Frederik kerää sydäntalvisin virtaa etelän lämmössä.

Helmikuussa 74 vuotta täyttänyt Ilkka Sysimetsä eli Frederik tekee tulevana kesänä kolmisenkymmentä keikkaa.
(Päivitetty: )
Teksti: Milla Ollikainen

Frederik on viettänyt jo pitkään talvet Kanariansaarilla, ja keikkakausi ulottuu huhtikuusta lokakuulle.

Kun laulajanura on kestänyt jo yli viisikymmentä vuotta, tietynlaisesta elämänrytmistä olisi vaikea kokonaan luopua. Frederik myöntää yhä tuntevansa kaipuuta lavalle.

”Jos kalenteri on lauantaina tyhjä, tulee semmoinen tutina ja outo olo, että mitähän tässä tekisi ja minne menisi. Ja myös yksinäinen olo, minulla kun ei ole vaimoakaan”, Frederik sanoo.

”On vaan pakko päästä lavalle ja vielä kun ihmiset tykkää, niin onhan se hirveän kivaa.”

Ikä on artistin puolella

Frederik on huomannut, että ikä tekee keikkailusta monella tapaa mukavampaa: esiintyminen ei enää niin jännitä eikä esimerkiksi ulkonäöstä tarvitse ottaa niin paljon paineita.

”Nuorempana sitä monesti pelkäsi, että onhan kiharat hyvin, kun oli ollut rullat päässä. Sitten pantiin satiinipuku päälle ja valot välkkyi. Oli tärkeää olla hyvännäköinen. Nyt se ei ole niin tärkeää, vaan esiintyminen on rennompaa. Ja rentouttavampaa!”

Aurinkoenergiaa etelästä

Virtaa ja voimaa Frederik kerää talvisin Kanarian auringossa ja muissakin lämpimissä paikoissa, kuten tyttären luona Floridassa. Kun urheilee ja syö hyvin, jaksaa taas kesän keikkailla.

Parhaillaan Frederik tekee uutta musiikkia Jonne Aaronin kanssa. Fanit voivat odotella uutta singleä aivan lähiaikoina.

X