Häät saavat yhä odottaa - Näyttelijä Pirjo Heikkilä tunnustaa: ”Olemme kyllä miettineet millaiset häät olisivat, mutta emme vain jaksa järjestää niitä”

Näyttelijä Pirjo Heikkilä, 39, vieroksuu suuria bileitä ja juhlii mielellään pienesti – oli kyseessä sitten synttärit tai omat häät.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Pirjo Heikkilä arvostaa vapaa-aikaa.

Näyttelijä Pirjo Heikkilä, 39, vieroksuu suuria bileitä ja juhlii mielellään pienesti – oli kyseessä sitten synttärit tai omat häät.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Näyttelijä Pirjo Heikkilä kihlautui helmikuussa 2018 käsikirjoittajana työskentelevän miesystävänsä kanssa. Hääpäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Mitä yhteistä on sinulla ja Sipoon herttua -sarjan roolihahmollasi Salla Rusilla?

Olemme molemmat sarkastisia. Käsikirjoittaja Atte Järvinen on kirjoittanut roolin suoraan minulle ja tuttu sarkasmi löytyy Sallastakin. Omassa arjessani sarkastinen luonteeni näkyy varmaan sellaisena sutkautteluna.

Lähipiirini ymmärtää onneksi sen päälle – eihän me muuten tultaisi laisinkaan toimeen!

Oletko saavuttanut työuralla sen mitä olet halunnutkin?

Olen tosi onnellinen kaikista työjutuista, joita olen päässyt tekemään. Hampaankolossa ei ole mitään tekemättä jäänyttä. Haluan tehdä jatkossakin töitä kivassa ilmapiirissä lahjakkaiden tyyppien kanssa.

Hyvän ilmapiirin tärkeys muistuu mieleen aina, kun tajuaa olevansa osa sellaista työryhmää, jossa on yksinkertaisesti vain hyvä olla. Tv-töiden, kuten esimerkiksi Pirjon ja Onnelan, lisäksi nautin suuresti teatteritöistä. Olen mukana Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -esityksessä, joka on pyörinyt eri lavoilla jo kuusi vuotta.

Pirjo Heikkilä

Olet kihloissa miesystäväsi kanssa. Joko hääpäivä on lyöty lukkoon?

No kun emme jaksa järjestää niitä! Olemme kyllä miettineet millaiset häät olisivat, mutta emme vain jaksa järjestää niitä – ainakaan vielä.

Olen aika yksityinen ihminen ja häät ovat minusta niin yksityinen asia, että haluaisin jakaa sen päivän aika pienen porukan kanssa.

Pirjo Heikkilä – miten pidät huolta jaksamisestasi?

Arvostan tosi paljon vapaa-aikaa. Jos on paljon hommaa, niin yritän pitää kiinni hyvistä yöunista. Miestänikin joskus naurattaa kun alan laskea tunteja, ettei unet vain jää alle kahdeksaan tuntiin.

Jos minulla on aikainen herätys ja menen aikaisin nukkumaan, en välttämättä kuitenkaan saa aina heti unta. Pyörin sitten ärtyneenä sängyssä. Usein auttaa, että mietin raskaaksi kaikki ruumiinosat yksi kerrallaan. Kropan rentouttamisen lisäksi lasken sykettä hengitysharjoituksella.

Täytät ensi keväänä 40 vuotta. Miten aiot juhlia syntymäpäiviäsi?

Olen aina juhlinut synttäreitäni ihan pienesti. Minähän en hirvesti tykkää bileistä muutenkaan, en vain viihdy niissä. Haluaisin juhlia rauhallisesti joko ihan vain perheen kesken tai pienellä porukalla brunssin ääressä.

Suuremmissa juhlissa minua alkaisi stressata ajatus tunnelmasta ja tarjoiluista: viihtyisivätkö ihmiset varmasti ja kelpaisiko herkut.

Lue myös: Juontaja Tuija Pehkonen paljastaa olevansa suurien tunteiden ihminen: ”Kosketan, halaan ja pussaan”

X