Teemu Keskisarja kertoo Kotiliedessä iloitsevansa lapsistaan, mutta vanheneminen ja maailmanmeno masentavat: ”Mielialani on varmaan kesimääräistä ahdistuneempi”

Historioitsija ja tuore kansanedustaja Teemu Keskisarja ei piittaa kotitöistä. Hän tekee töitä lomillaankin ja aikoo jatkaa historiasta kirjoittamista kansanedustajana.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teemu Keskisarja ei välitä kotitöistä.

Historioitsija ja tuore kansanedustaja Teemu Keskisarja ei piittaa kotitöistä. Hän tekee töitä lomillaankin ja aikoo jatkaa historiasta kirjoittamista kansanedustajana.
(Päivitetty: )
Teksti:
Seura

Historioitsija ja perussuomalaisten kansanedustaja Teemu Keskisarja kertoo Kotiliedessä, että hän ei ole erityisen onnellinen ihminen.

”Jos vitutusarvot ajatellaan niin, että nolla on täydellinen onnellisuus ja vitonen melkein itsemurha, olen asteikolla kohdassa 4,1. Eli mielialani on varmaan keskimääräistä
ahdistuneempi ja masentuneempi”, Teemu sanoo.

Jutussa kysytään syytä huonolle mielialalle.

”Syitä ovat oma vanheneminen ja maailmanmeno”, hän vastaa.

Elämän harvoja ilonaiheita ovat lapset. Hänellä on uusperhe, johon kuuluvat vaimo ja 13-, 11- ja 3-vuotiaat lapset.

Kuka tekee kotityöt?

Teemu Keskisarja kertoo kuskaavansa lapsia harrastuksiin ja huolehtivansa kuopuksestaan, jos tämä jää pois päiväkodista. Ruokaa hän ei laita.

”Enkä ole nykyisessä avioliitossani käynnistänyt kertaakaan tiskikonetta tai pyykkikonetta. Enkä käyttänyt imuria. Minua ei kiinnosta sellainen elämäntapa”, hän sanoo.

Hän kuitenkin täsmensi Iltalehdelle, että vaimo ei tee kotona kaikkea yksin: Keskisarja välttelee lähinnä kodin elektroniikkaa.

”Teen paljon kotitöitä ja hoidan kolmea lasta. Kuljetan koko perhettä autolla eri harrastuksiin ja hoidan koiran. Lisäksi sienestys ja marjastus ovat vastuullani.”

Keskisarjan mukaan on myös ensisijaisesti hänen vastuullaan jäädä kotiin pitämään sairaista lapsista huolta. Keskisarjan mukaan puolison työstä on vaikeampi jäädä kotiin kuin historioitsijan.

Teemu Keskisarja on kova tekemään ansiotöitä

Keskisarja kiertää esitelmöimässä historiasta ympäri Suomea, ja auton mittariin kertyy vuodessa 100 000 kilometriä. Kun hän ei ole esitelmöimässä, hän työstää kirjojaan: hän kerää materiaalia ja sanelee tekstiä nauhurille. Digitaaliset tiedostot hän lähettää purettaviksi kahdelle avustajalleen.

Teemu Keskisarjan verkkosivuilla luetellaan 18 omaa historiateosta. Tuorein on tänä vuonna ilmestynyt naismurhista kertova Tulilahti.

Hän tekee töitä myös lomillaan.

”Joulu on ihan parhaita työpäiviä, koska silloin lapset ja muija ovat jossain muualla. On työrauha.”

Lue myös: Teemu Keskisarja on historioitsijoiden rock-tähti: ”Kuolleet kiinnostavat minua enemmän kuin elävät”

Kansanedustajaa sapettaa metsähullutus ja suomen kielen rappio

Teemu Keskisarjalla on edessään uusi aluevaltaus, koska hänet valittiin Helsingistä perussuomalaisten kansanedustajaksi. Hän sai 6586 ääntä. Kausi on hänelle ensimmäinen.

Hän kertoo Kotiliedelle lähteneensä politiikkaan, koska haluaa puolustaa suomalaisia luonnonvaroja. Häntä sapettaa myös englannin kielen ylivalta suomen kielen kustannuksella.

”Kuivukoon käteni, jos joudun äänestämään esimerkiksi EU:n metsähullutusten tai kielen- ja väestönvaihdon puolesta”, hän sanoo.

Hän sanoo jatkavansa kansanedustajanakin historiasta kirjoittamista.

X