Hyvinvoinnin lähettiläs ja valmentaja Karita Tykkä tunnustaa tasapainoilevansa: ”Arjestani ei tulisi mitään ilman stressinhallintataitoja”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Karita Tykkä
© Mirva Kakko / Otavamedia
"Ymmärsin, että minun on otettava itse vastuu elämästäni. Aloin tehdä elämässäni muutoksia, jotka lisäävät hyvinvointiani."

”Elämäni on jatkuvaa tasapainoilua. Yrittäjänä ja äitinä minulla on koko ajan monta palloa ilmassa. Luennoin, pidän valmennuksia, kirjoitan blogia, päivitän somea, valmistelen reseptejä, kirjoitan keittokirjoja, kokkaan perheelleni ja niin edelleen. Arjestani ei tulisi mitään ilman stressinhallintataitoja.”

Vastuu omasta elämästä on itse kannettava

”Joitakin vuosia taaksepäin huomasin, että annan kaikille muille paljon energiaa, mutta en saa sitä takaisin samalla mitalla. Ymmärsin, että minun on otettava itse vastuu elämästäni. Aloin tehdä elämässäni muutoksia, jotka lisäävät hyvinvointiani.

Yksi tärkeimmistä tasapainon lähteistäni ovat aamut. Aloitan jokaisen päivän meditaatiolla. En selaa somea tai sähköposteja, vaan keskityn hetken itseeni. Kysyn, mitä kuuluu, Karita, ja mitä kaipaat juuri nyt. Meditoin myös viimeiseksi illalla.”

Hengitys vie pakoon stressiltä

”Meditoimisen lisäksi saan tasapainoa luonnosta. Meri on rauhoittumispaikkani. Käyn lähes joka päivä uimassa vuoden ympäri. Kun pulahdan hyiseen avantoon, tunnen, kuinka stressini jää sinne.

Helppo kikka päästä pois stressin tunteesta, on keskittyä hengittämiseen. Hengitä koko keuhkojesi kapasiteetilla ja päästä ilma hitaasti suun kautta ulos. Hengittäminen auttaa keskittymään meneillään olevaan hetkeen.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 1/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X