Hyvinvointivalmentaja Jutta Larmin ent. Gustafsbergin makuuhuoneessa ei kännyköitä sallita: ”Nykyään minä hallitsen puhelintani, eikä päinvastoin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jutta Gustafsberg
© SAMPO KORHONEN / OTAVAMEDIA
"Tiedän, että minuun pätevät tiukat säännöt, kuten se, että puhelinta käytetään muualla kuin makuuhuoneessa."

”Some, etenkin Facebook, on minulle tärkeä työväline. Facebookin selaaminen jäi minulle aiemmin helposti päälle. Työjuttujen hoitamisen jälkeen halusin kurkkia kavereiden kuulumisen ja avata vielä yhden linkin, joka johti seuraavaan linkkiin. Some on rakennettu niin, että sen jatkuva virta ja kavereilta saadut tykkäykset koukuttavat.

Somenkäyttöni muuttui, kun aloin seurustella nykyisen aviomieheni Juha Rouvisen kanssa. Yhtenä iltana havahduimme siihen, että makoilimme molemmat sängyssä puhelimiamme tuijottaen. Yksissä tuumin päätimme, että asiaan tulee muutos.”

Unen laatu parani – lisää aikaa parisuhteelle

”Nykyään meidän makuuhuoneessamme ei saa käyttää puhelinta. Uskon valmentamisessa selkeisiin rajoihin. Tiedän, että minuun pätevät tiukat säännöt, kuten se, että puhelinta käytetään muualla kuin makuuhuoneessa.

Sääntöjen asettamisessa on oltava myös realistinen. En olisi voinut laatia itselleni sääntöä, että tietyn kellonajan jälkeen en saa käyttää puhelinta, sillä minun on joskus hoidettava työasioita yömyöhään. Kun sääntö on selkeä ja hyvin perusteltu, minun on helppo pitää siitä kiinni.

Pieni asia on muuttanut merkittävästi elämääni. Unen laatu on parantunut, olen saanut lisää aikaa parisuhteelleni, television katsomiseni on vähentynyt ja olen tullut onnellisemmaksi sen jälkeen, kun olen jättänyt kännykän pois makuuhuoneestani. Nykyään minä hallitsen puhelintani, eikä päinvastoin.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 1/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X