Ilkka Alanko: Olen alkoholin suurkuluttaja – viikkoa pidemmästä kuivasta jaksosta vuosia

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ilkka Alanko on tottunut siihen, että hänet sekoitetaan usein veljeensä Ismo Alankoon. Uutta on se, että viime aikoina hänet on sekoitettu Stingiin. © Kuva Tommi Tuomi/Otavamedia
Muusikko Ilkka Alangon, 45, narsismikerroin on laskenut iän ja jälkikasvun myötä. Elämä ei enää pyöri oman navan ympärillä, kuten nuorena.

TUNNUSTAN, että olen ottanut kuntosalille kuukausikortin. Käyn salilla kuitenkin liian harvoin. Haluaisin saavuttaa kuntosaliaddiktion ja jäädä salitreenaamiseen koukkuun.

Koristreeneissä toivon toisinaan, että aika kuluisi nopeammin, jotta pääsisin nauttimaan palkinnosta. Huurteinen joukkuetovereiden kanssa lukeutuu viikon tärkeisiin rituaaleihin. Taistelen päivittäin alati vaanivaa plösähtämistä vastaan.

 

ENNUSTAN, että luovun jossain vaiheessa lyhyttä elämääni enimmästä maallisesta omaisuudestani ja siirryn jonkinasteiseen asketismiin. Ahdistaa kaikki tämä materia.

 

TUNNUSTAN, että olen saanut vapautuksen armeijasta, enkä ole koskaan tuntenut siitä huonoa omatuntoa. En pidä väkivaltaa hyväksyttävänä tai tappamista oikeutettuna. Asiat täytyy pystyä ratkaisemaan muilla keinoilla. Maailman on muututtava.

 

ENNUSTAN, että kymmenen vuoden päästä otteeni on höltynyt ja olen saattanut maistaa riistaa. Motivaatio pidättäytymisiin laskee, kun jäljellä oleva elämä lyhenee. 26 vuotta kalaa ja kasviksia alkaa jo tympiä.

 

TUNNUSTAN sanovani joskus asioita liian suoraan. Toivon kanssaihmisten ymmärtävän, etten tarkoita pahaa. Ärsyynnyn, kun ihmiset suhtautuvat asioihin välinpitämättömästi eivätkä pidä lupauksiaan ja hoida hommia kunnolla. Jos jotain itse lupaan, sen yleensä pidän.

 

ENNUSTAN, että pysyn vastedeskin erossa politiikasta.

 

TUNNUSTAN olevani kateellinen lapsilleni heidän kyvyistään ja älykkyydestään. Toisaalta olen huolissani nykymaailman menosta ja vaatimustasosta. Yritän pitää huolta, että joutenoloa, leikkiä ja huumoria on tarpeeksi.

 

TUNNUSTAN, että odotan meille syntyväksi koiranpentuja. Yhden pen- tueen olen jo hoitanut 2000-luvun alussa. En ole jaksanut ääneen asiasta hehkutella, koska olen olevinani viileä alfauros. Mikä maailmassa voi olla söpömpää kuin koiranpentu?

 

TUNNUSTAN, että pidän alkoholista. En ole pitänyt reilua viikkoa pidempää nollailujaksoa vuosikausiin. Tipaton kuukausi minulla oli viimeksi vuonna 1992. En ole keksinyt syytä itseni rääkkäämiseen pitämällä kuivia kausia.

Olen nautiskelijalipittelijä ja suurkuluttaja, mutta en alkoholisti. Eniten kuluu olutta ja viiniä.

 

TUNNUSTAN saavuttavani euforisen olon onnistuneen keikan jälkeen, kun menen yksin hotellihuoneeseen. Kaikki mehu on jäänyt lavalle, ja voin katsoa peiliin ja todeta, että tämä on se syy miksi olen olemassa: minulla on paikkani maailmassa.

 

TUNNUSTAN, etten oikeastaan kärsi tinnituksesta, vaan pystyn elämään sen kanssa. Onneksi tinnitukseni on pysynyt taka-alalla. Jos sitä alkaa kuunnella, tulee hulluksi.

 

TUNNUSTAN, että olin huvittunut, kun minua luultiin Tallinnan Rock Summer -festareilla pariin kolmeenkin otteeseen Stingiksi. Se oli ihan mukavaa vaihtelua, sillä yleensä minua luullaan veljekseni Ismoksi.

 

ENNUSTAN, että minusta tulee iän, elämänkokemuksen ja lasteni myötä parempi ja fiksumpi ihminen. Prioriteettijärjestykseni on muuttunut eikä elämä pyöri oman navan ympärillä kuten nuorena.

Tulevaisuudessa ymmärrän paremmin muita ja osaan ottaa heidät huomioon. Empaattisuus, kunnioitus ja avarakatseisuus ovat kasvaneet.

Tässä ammatissa on suuri vaara hullaantua itseensä. Myös oma ajatteluni on ollut liian itsekeskeistä. Tietty narsismi kuuluu tähän juttuun, mutta oma narsismikertoimeni on laskenut.

 

TUNNUSTAN,että olen kiitollinen ja onnellinen Euforia-levymme saamasta vastaanotosta. Uusi musiikki on virtaa antava voima. Rupean voimaan pahoin, jos en pääse keikoille. Laulaminen on terapeuttista hommaa. Siitä tulee aina parempi fiilis.

 

ENNUSTAN, että soitamme seitsemänkymppisinä pappoina edelleen Neljän Ruusun kundien kanssa. Tulen tekemään Big Bandin kanssa enemmän hommia ja minulla on myös oma vanhojen miesten punkvivahteinen terapiabändi.

X