MM-hopeamitalisti Ilkka Herola kaipaa yleisön tuomaa tunnelmaa: ”Se auttaa urheilijaa saamaan itsestään irti parhaan mahdollisen suorituksen”

Yhdistetyn suomalaishuippu Ilkka Herola lähti MM-kisoihin elämänsä kunnossa. ”Tässä tilanteessa voi nauttia kilpailemisesta.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola.

Yhdistetyn suomalaishuippu Ilkka Herola lähti MM-kisoihin elämänsä kunnossa. ”Tässä tilanteessa voi nauttia kilpailemisesta.”
(Päivitetty: )
Teksti: Jukka Vuorio

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola, 25, kertoi Seuralle ennen Oberstdorfin MM-kisoja  lähtevänsä kohti kauden päätavoitettaan hyvillä mielin.

”Alla on hyvä ja ehjä kausi. Oikeastaan voi sanoa, että tässä tuntee olevansa elämänsä parhaassa kunnossa”, Ilkka Herola kertoi.

Sanansa urheilija lunasti helmikuun viimeisenä perjantaina, jolloin hän nousi 10 kilometrin hiihto-osuudella MM-hopealle 13. sijalta.

Ennen MM-kisoja Herola kertoi myös Val di Fiemmen ja Seefeldin onnistumisten lisäävän itseluottamusta.

”Samaan putkeen on tullut monta viikonloppua, kun on kulkenut hyvin. Tässä tilanteessa voi nauttia kilpailemisesta, eikä tarvitse käyttää energiaa minkään etsimiseen.”

Onko jo ikävä mäkimontun ja ladunvarsien yleisöä?

”On ikävä, kyllä yleisön poissaolo vaikuttaa tunnelmaan. Välillä tuntuu oudolta, kun on niin hiljaista. Kun yleisö kannustaa kovasti, se auttaa urheilijaa saamaan itsestään irti parhaan mahdollisen suorituksen.”

Urheilun lisäksi olet lahjakas musiikkimies ja soitat montaa eri soitinta?

”En tiedä olenko lahjakas, mutta ainakin innokas. Soitan bändissä nimeltä Zen & Tonic. Musiikki on jo pitkään ollut minulle tärkeä vastapaino urheilulle. Se on rakas harrastus, ja lähes kaikki urheilulta jäävä vapaa-aikaa menee musiikkiin.”

Miten Zen & Tonicin musiikkia voisi kuvailla?

”Olemme julkaisseet vasta kaksi biisiä, mutta soittamamme musiikin skaala on mieletön. Ei ole genrerajoitteita, vaan soitamme raskaasta päädystä kevyisiin akustisiin kappaleisiin. Kisakauden jälkeen menemme työstämään lisää musiikkia studioon.”

Matti Nykänen on sanonut, että hyppyrin nokalla on Bon Voyage -tunne. Pitääkö se paikkansa?

”Heh, no sehän on suomeksi, että hyvää matkaa, ja sopii sikäli kyllä hyvin. Hyppäämisessä on aina sellaista tuntemattomaan heittäytymisen fiilistä. Kyllä Matti on jälleen kerran osunut ihan naulan kantaan.”

Miten koronavuosi on näkynyt elämässäsi?

”Vaihtelevissa määrin. Rajoitusten mukaan on menty ja tehty suunnitelmia. Jonkin verran on tullut kisojen peruutuksia, matkustaminen on monimutkaistunut ja kaikenlaisen logistiikan suunnittelu on tullut vaikeammaksi. Reissut pitenevät molemmista päistä, kun lentoja on vähemmän.”

Lue myös: Joni Mäki psyykkasi Aleksandr Bolshunovia kesken kisan – Näin hiihtäjä kasvoi karpaasiksi

12-vuotias Joni Mäki

12-vuotias Joni Mäki (numero 44) Iso-Syötteen kevätkisoissa vuonna 2007. Mäen perhe kiersi viikonloppuisin runsaasti hiihtokisoja, koska isovelikin oli kilpahiihtäjä. © Joni Mäen kotialbumi

X