Imitaattori Jarkko Tamminen: ”Voisimme tehdä enemmän asioita yhteistyössä yksinpuurtamisen sijaan”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tammisen seurana Linnassa juhlii hänen Sanna-vaimonsa, jonka brodeeratusta tyllikankaasta valmistetun iltapuvun suunnitteli Jaana Varkki-Terho. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA
Jarkko Tamminen on imitoinut monia presidenttejä. Nyt hän sai kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentin linnaan. Mukana juhli Sanna-vaimo.

Näyttelijä ja imitaattori Jarkko Tamminen juhli presidentinlinnassa nyt ensimmäistä kertaa.

”Olen imitoinut monia presidenttejä. Etenkin Tarja Halonen ja Sauli Niinistö ovat olleet ne, jotka ovat jääneet ihmisille mieleen, mutta myös monia heidän edeltäjiään on tullut imitoitua eri yhteyksissä”, Tamminen kertoi.

”Saulia ja Jenniä en ole tavannut. Jos jotain pitäisi veikata kutsun syyksi, veikkaisin kahta asiaa: Hartwall Arenalle huipentunut Stars Show -kiertue viime syksynä ja Nenäpäivä-lähetyksen juonto kuukausi sitten. Se keräsi kovasti kiitosta monelta taholta.”

Jarkko Tamminen on ylpeä suomalaisesta yrittämisestä

Tamminen nimesi nopeasti asiat, jotka hänen mielestään satavuotiaassa Suomessa ovat parasta.

”Parasta on turvallinen ympäristö ja puhdas luonto. On hienoa tulla maasta, joka herättää muualla maailmassa positiivista vastakaikua. Olen ylpeä suomalaisesta rehellisyydestä ja suoruudesta. Ylpeydellä seuraan myös koko ajan kasvavaa innostusta yrittämisen saralla”, Tamminen listasi.

Petrattavaakin piisasi kolmen pointin verran.

”Voisimme tehdä enemmän asioita yhteistyössä yksinpuurtamisen sijaan. Voisimme myös käydä rakentavaa ja toisia kunnioittavaa keskustelua yleisen ääripäiden vastakkainasettelun sijaan ja antaa enemmän positiivista ja kannustavaa palautetta – erityisesti läheisillemme niin kotona kuin työelämässä.”

Sinisen sävyjen juhla

Tammisen seurana Linnassa juhlii hänen Sanna-vaimonsa, jonka brodeeratusta tyllikankaasta valmistetun iltapuvun suunnitteli Jaana Varkki-Terho. Puvussa oli yhdistetty pehmeitä sinisen ja ruskean sävyjä. Sanna päätyi 1900-luvun alun estetiikkaa henkivään pukuun sen historiallisen ilmeen vuoksi. Korut olivat Tillanderilta.

”Minä juhlin tummansinisessä puvussa, joka on suomalaisen suunnittelijan, ja tehty italialaisesta kankaasta”, Tamminen kertoi.

X