”Pelkoa päin häpeilemättä!” – Toimittaja Ina Mikkolan mielestä ihminen kehittyy parhaiten haastamalla itseään

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistunut toimittaja Ina Mikkola, 29, muokkasi vegaanisen ruokaympyränsä uusiksi kun selvisi, että siitä puuttui tärkeitä rasvahappoja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ina Mikkolan kotona ei lapsuudessa puhuttu paljon seksistä, mutta hänen kysymyksiinsä vastattiin aina.

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistunut toimittaja Ina Mikkola, 29, muokkasi vegaanisen ruokaympyränsä uusiksi kun selvisi, että siitä puuttui tärkeitä rasvahappoja.
(Päivitetty: )
Teksti: Marjut Ruusuvaara

Toimittaja Ina Mikkola kertoo hoitavansa terveyttään pitämällä huolen siitä, että lomailulle löytyy aikaa ja että kalenterissa on tarpeeksi vapaa-aikaa.

Toimittaja Ina Mikkola

Toimittaja Ina Mikkola
© Tommi Tuomi / Otavamedia

”Liikun ja syön monipuolisemmin kuin ennen”

”Parasta terveysruokaani on hedelmäinen smoothie hampunsiemenillä, itsetehty raakasuklaa kyljessä.

Terveyteni petti, kun söin liian vähän tai unohdin syödä kokonaan. Ruokavaliosta uupui Omega 3 -rasvahappoja ja tarpeellinen määrä proteiinia.

Vatsani voi hyvin, koska poistin ruokavaliostani lihan ja maidon sekä vähensin valkoista vehnää. Syön myös kevyesti ja sopivasti kerrallaan.

Salainen paheeni on papu-, linssi- ja kaurasipsit, joita voisin syödä loputtomiin.”

Ina Mikkola myöntää yöuniensa vaihtelevan 3-16 tunnin välillä

”Harrastan uintia, sukellusta, vesijuoksua ja -jumppaa sekä koripalloa. Vesi on maaginen elementti, joka tuo raukean olon.

Nukun yöni vaihtelevalla menestyksellä. Sekä nukkumaan meneminen että herääminen on minulle vaikeaa. Siksi yöuneni vaihtelevat kolmesta kuuteentoista tuntiin.”

Intohimoni on työ. Rakastan työskennellä liikkuvan kuvan kanssa. Journalismi on keinoni muuttaa maailmaa ja olla hyödyksi muille.”

”Haluan kuolla onnellisena, vanhana ja rakkaani käsi kädessäni”

”Suurin pelkoni on läheisten kuolema: erityisesti rakkaan kumppanini, jonka kanssa olen ollut yli 10 vuotta. Hän on elämäni tärkein asia.

Pelkään myös, ettei ilmastokriisiä lähdetä ratkomaan tarpeeksi pontevasti, ja olemme tuhoon tuomittuja.

Ihailen drag queeneja sekä rasismia vastustanutta Rosa Parksia, suffragetti Rosa May Billinghurstia sekä rohkeaa Greta Thunbergia ja Arnold Schwarzeneggeria, jotka kampanjoivat ilmastokriisin takia.

Petyn, kun ihmiset vähättelevät ja ovat toisiaan kohtaan epäkunnioittavia. Toivon enemmän empaattisuutta ja argumentteja asioista, ei ihmisistä.

65-vuotiaana haluan olla viisas, skarppi, terve ja tyylikäs.

Haluan kuolla onnellisena, vanhana ja rakkaani käsi kädessäni.

Mottoni on pelkoa päin häpeilemättä! Pelkonsa ylittämällä ja itsensä jatkuvalla haastamisella kehittyy ihmisenä. Kun ei anna häpeän tunteen määritellä elämää, on vapaampi tekemään asioita ja olemaan oma itsensä.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 10/19.

Lue myös: Toimittaja Ina Mikkola voi laittaa ylleen mitä vaan: ”Kuin Marie Antoinette, jolla saattoi olla hiuksissaan purjelaiva ilman, että kukaan edes hämmästyi”

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X