Jaakko Selin toimi vuosia Linnan juhlissa Ylen muotikommentaattorina – Tämä jäi harmittamaan häntä työputken päätyttyä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Toimittaja, muotiasiantuntija Jaakko Selinin ura Linnan juhlia pisimpään selostaneena miehenä päättyi vuonna 2017.
Toimittaja, muotiasiantuntija Jaakko Selinin ura Linnan juhlia pisimpään selostaneena miehenä päättyi vuonna 2017. © Arto Wiikari / Otavamedia
Toimittaja Jaakko Selinin ääni on monelle suomalaiselle televisiokatsojalle tuttu Linnan juhlien vastaanotolta. Yhteensä valtakunnan tyyliasiantuntija ehti selostaa peräti 17 itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Toimittaja, muotiasiantuntija Jaakko Selinin ura Linnan juhlia pisimpään selostaneena miehenä päättyi vuonna 2017 Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin.

Illan päätös oli ikimuistoinen.

”Selostin Ylelle viimeiset Linnan kutsuni Presidentinlinnan siivouskellarista, josta lähetys toimitettiin. Kun työvuoro päättyi, me juhla-asuiset juontajat ja lähetyksen ohjaaja nousimme seisomaan ja kättelimme toisiamme”, Jaakko Selin muistelee.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto 2018 päättikin arvostetun muodintuntijan vuosien työrupeaman.

”Lausuin ja samalla summasin kollegoille oman historiani selostajana: 4 presidenttiä, 17 juhlaa ja Suomi 100 vuotta – olisikohan tämä nyt tässä.”

Jaakko Selinin osalta näin olikin. Sen sijaan koko muu siivouskellarin työryhmä käveli Linnan punaista mattoa seuraavana vuonna juhlimaan Suomen itsenäisyyttä kutsuttuina vieraina.

Kutsu Linnan juhliin jäi saamatta – Oma itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto pystyyn

Ensimmäinen juontovapaa itsenäisyyspäivä vuonna 2018 herätti Jaakko Selinissä hiukan masentuneita ja mustasukkaisia ajatuksia.

”Katselin lähetystä ja mietin, että tuolla nuo muut ovat töissä ja minä en. Totta kai harmitti myös se, että muiden kollegojen tapaan en ollut saanut kutsua Linnan juhliin.”

Harmituksen Jaakko Selin kuitenkin käänsi iloksi, kun hän järjesti vihdoin itse itsenäisyyspäivän kutsut läheisille ystävilleen.

”Ostin itselleni hienon mustan puvun sekä tyylikkään paidan ja kravatin. Bling-bling -kengät kävin hakemassa varta vasten Espanjasta. Olin varannut iltaa varten ison sviitin Scandic Grand Marinasta, jonka ikkunasta näkyi Presidentinlinnan parveke ja Mariankadun juhlavierasjono. Koirakin oli puettu huiviin ja kättelimme jokaisen vieraan tervetulleeksi.”

Jaakko Selin muistelee, miten nuo ystävien kesken vietetyt linnanjuhlat olivat menestys – ja televisiolähetys Mariankadun Linnan juhliin oli koko illan auki.

Jaakko Selin -mallisto pitää suunnittelijan kiireisenä

Jaakko Selin kertoo palanneensa itsenäisyyspäivän alla Oulusta, jossa hänen omaa nimeään kantavaa mallistoaan on myyty jo 15 vuotta naistenvaateliike Fularissa.

”Järjestän kaksi kertaa vuodessa mallistoni tiimoilta Oulussa Jaakko-päivät, jolloin asiakkaat tulevat tapaamaan minua ja katsastamaan uutuuksia. Mallisto vie minut lisäksi Italiaan peräti pari kertaa kuussa. Kutsunkin tätä työtä pirun kalliiksi harrastukseksi”, Selin nauraa.

Vaatesuunnittelijan pitää kiireisenä oma joulun alla avattu Jaakko Selin -malliston popup-myymälä Helsingin Meilahdessa.

Jaakko Selin -mallisto pitää muotisuunnittelijan kiireisenä

© Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Itsenäisyyspäivän viettoon ilman työstressiä – uusi juhlaperinne ystävien kesken

Itsenäisyyspäivän vastaanoton juontopestin päättymisestä on kulunut kohta kaksi vuotta. Jaakko Selin on huomannut, että aika on tuonut myönteistä näkökulmaa tapahtuneeseen.

”Nautin siitä, että saan paneutua Linnan juhlien seuraamiseen ilman juontostressiä”, Selin tunnustaa nyt.

Hän myös iloitsee, kun ystävilleen järjestämästä itsenäisyyspäivän yhteisestä vastaanotosta on muodostumassa hyvää vauhtia uusi perinne.

”Tänä vuonna vietämme itsenäisyyspäivää viime vuodesta tutulla kaavalla. Paikka on vain vaihtunut hieman Presidentinlinnaa kauemmaksi, hotelli Kalastajatorpalle Helsingin Munkkiniemeen”, Jaakko Selin kertoo.

X