Joonas Nordman antoi äänensä Muumi-tarinoiden päähenkilölle: ”Muumipeikolla on hieno taito nähdä hyvyyttä kaikessa ympärillään”

Joonas Nordman
Joonas Nordman on tuttu Seuran kolumnistina ja nyt myös Muumipeikon äänenä. © PEKKA MUSTONEN / OTAVAMEDIA
Koomikko, näyttelijä ja käsikirjoittaja Joonas Nordman oli mukana uuden Muumilaakso-sarjan kansainvälisen version ensi-illassa Helsingissä Valkoisessa salissa.

Muumi-animaatiosarjassa Joonas Nordman ääninäyttelee suomenkielisen Muumipeikon roolia.

”En aluksi edes aivan käsittänyt, kuinka isosta sarjasta on kyse”, hän sanoi kansainvälisiä tähtiä kuhisevassa ensi-illassa.

Joonaksen mielestä uudessa sarjassa on erinomainen käsikirjoitus. Muumien alkuperäistä henkeä on kunnioitettu, ja lisämausteeksi on tuotu brittihuumoria.

Joonas kasvoi Muumi-televisiosarjan ja Muumi-kirjojen parissa. Hän ihailee erityisesti hahmoaan Muumipeikkoa.

”Muumipeikolla on hieno taito nähdä hyvyyttä kaikessa ympärillään. Edes pettymyksen hetkellä Muumipeikko ei anna kyynisyyden nujertaa itseään.”

Hän toivoo löytävänsä itsestään enemmän Muumipeikon piirteitä.

”Meissä on paljon samaa. Kyllä minäkin uskon siihen, että maailma on pohjimmiltaan hyvä paikka.”

Kuvat: Pekka Mustonen / Otavamedia

Galleria