Näyttelijä Joonas Nordman ei kaipaa kinkkua: ”Joulun kalapöytä on se kaikkein tärkein”

Jaa artikkeliTilaa Seura
”Oma talk show jatkuu maaliskuussa ja toivottavasti tällä kertaa live-yleisön kera”, näyttelijä Joonas Nordman mainitsi.
”Oma talk show jatkuu maaliskuussa ja toivottavasti tällä kertaa live-yleisön kera”, näyttelijä Joonas Nordman mainitsi. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Näyttelijä Joonas Nordman näyttelee Peruna -elokuvan pääroolia. Tapasimme Nordmanin elokuvan pressitilaisuudessa Kino Korjaamossa Helsingissä.

”Elokuvan tekeminen oli mielettömän hauskaa. Olen tosi ylpeä lopputuloksesta. Kukaan ei voinut silloin ennustaa, mihin maailma kääntyy, mutta kyllä elokuva monella tapaa puolustaa paikkaansa tässä ajassa”, näyttelijä Joonas Nordman Peruna-leffan pressitilaisuudessa Kino Korjaamossa Helsingissä.

Nordmanin esittämän innovatiivisen nörtin, Untamon, tie yrittäjäksi ei ole helppo. Näyttelijä myönsi, että omiin epäonnistumisiin oli vaikeampi suhtautua nuorempana kuin nyt.

”Sitä jäi helposti vähän rypemään epäonnen hetkiin ja nautti nuoren Wertherin kärsimyksistä. Ikää kun tulee lisää niin sitä oppii suhtautumaan asioihin oikealla vaikeusasteella”, Joonas Nordman toteaa.

Jouluksi hän suuntaa muutamaksi päiväksi kotikonnuille Poriin.

”Onneksi siellä on perustervettä porukkaa, vaikka 82-vuotias isoäiti on ikänsä puolesta riskiryhmäläinen. Saadaan varmaan vietettyä joulua ihan kuten ennenkin.”

Nordmanin joulupöydässä tärkeintä on kala. Kinkkua näyttelijä ei syö laisinkaan. Itse asiassa punainen liha on putoamassa näyttelijän ruokavaliosta.

”Joulun kalapöytä on se kaikkein tärkein”, Joonas Nordman kiteyttää.

Peruna-elokuvan pressitilaisuus

Tuottaja Marko Talli.

Tuottaja Marko Talli. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Tuottaja Marko Talli laskeskeli, että Perunasta tuli keskivertoa kalliimpi kotimainen elokuva. Koko leffa filmattiin Liettuassa. ”Kyllähän se menneisyys maksaa, kun kaikki pitää rakentaa uudestaan.”

Näyttelijä Alex Anton.

Näyttelijä Alex Anton. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Elokuvassa näyttelevä Alex Anton valmistui keväällä, mutta juhlallisuudet ovat saaneet koronan vuoksi odottaa. Töistä Anton on silti kiitollinen. ”Roban ja Maria Kallion kuvauksissa olen ollut nyt ja olen siitä tosi, tosi kiitollinen. Sivusta olen seurannut tätä kulttuurialan hidasta tuhoutumista.”

Käsikirjoittaja Pekko Pesonen.

Käsikirjoittaja Pekko Pesonen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Käsikirjoittaja Pekko Pesonen oli haaveillut keskiaikaan sijoittuvasta jutusta, kun kiinnostui myös start up -yrittäjyydestä. Lopputulos johti Perunaan.

Näyttelijä Eero Herranen.

Näyttelijä Eero Herranen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Monessa mukana oleva näyttelijä Eero Herranen kävi viime joulun alla tonttukeikalla skandinaavisella joulutorilla Hongkongissa. ”Joulupukki ei päässyt lähtemään, joten menin sinne yksin mellakoista huolimatta. Oli uskomaton reissu. Mietin, että jos selviän Hongkongista yksin, selviän mistä vain!”

Näyttelijä Kari Ketonen.

Näyttelijä Kari Ketonen. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Kari Ketonen pääsi kokeilemaan ratsastusta Perunan myötä. ”Olen ollut hevosen selässä muutamia kertoja, mutta en kyllä ole mikään ratsastaja. Sitä harjoiteltiin kerran ja sitten mentiin metsään. Ei siinä onneksi käynyt mitään, vaikka läheltä pitikin kun hevonen sattui vähän hermostumaan.”

Näyttelijä Mikko Penttilä.

Näyttelijä Mikko Penttilä. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Mikko Penttilä toivoo pääsevänsä jouluksi lapsuudenkotiinsa Kaustiselle, jossa Penttilä tapaa myös siskonsa ja veljensä. ”Tärkein perinne on joulupöydän ympärille kokoontuminen. Se on mukavaa.”

Ohjaaja Joona Tena.

Ohjaaja Joona Tena. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Ohjaaja Joona Tena ei niinkään jännitä Perunan vastaanottoa, vaan sitä, päästetäänkö ihmiset ylipäänsä katsomaan sitä elokuvateattereihin. ”Tässä on nyt vähän kabinettipäätöksistä kysymys”, Supermarsu 2 -elokuvaa viime kesänä tehnyt Tena totesi.

Näyttelijä Linda Manelius.

Näyttelijä Linda Manelius. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Linda Manelius sai sovitella aikatauluja Perunaa kuvattaessa. Manelius oli samanaikaisesti intissä. ”Piti vähän sumplia, mutta onneksi se sitten onnistui. Yhteensä olin Liettuassa reilu kaksi viikkoa. Oli tosi hieno kokemus!”

X