Joonas Suotamo on ensimmäinen jediä näyttelevä suomalainen – Pian hänet nähdään myös Addams Familyn maailmassa: ”Tässä alkaa olla jopa kiirettä”

Joonas Suotamo ei tiennyt vielä pari viikkoa ennen juhannusta, viettääkö hän keskikesän juhlan Suomessa vai töissä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Joonas Suotamo nähdään jedimestari Kelnaccan roolissa uudessa Star Wars -sarjassa The Acolyte.

Joonas Suotamo ei tiennyt vielä pari viikkoa ennen juhannusta, viettääkö hän keskikesän juhlan Suomessa vai töissä.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Kesti lähes 50 vuotta ennen kuin maailma sai ensimmäisen suomalaisen jediritarin. Joonas Suotamo, 37, esittää uudessa Star Warsin maailmaan sijoittuvassa The Acolyte -sarjassa Kelnaccaa, joka on kuuluisan Chewbacca-hahmon tapaan karvapeitteinen wookie.

Koripalloilijan elämä muuttui vuonna 2015, kun hänet nähtiin Chewbaccan roolissa Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa yhdessä muun muassa Harrison Fordin kanssa.

”Kymmenen vuoden aikana on ollut neljä Star Wars -elokuvaa ja kaksi sarjaa. Nyt pääsin mukaan Netflixin Wednesday-sarjaan, joka perustuu Addams Familyn maailmaan. Tässä alkaa olla jopa kiirettä, mutta lapsille ja heidän harrastuksilleen riittää aikaa.”

Joonas Suotamo: ”Yritän olla häiritsemättä muita pelleilemällä”

Vaikka Star Wars on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista popkulttuuri-ilmiöistä, Suotamon kasvot ovat jääneet vieraiksi. Wookie-hahmojen esittäminen ei kuitenkaan ole alkanut maistua puulta.

”Ne ovat niin hauskoja hahmoja ja niitä on kiva katsoa. Yritän saada aikaiseksi tietyn efektin ja esittää hahmon tavalla, joka palvelee tarinaa. Roolit tulevat selkäytimestä, wookie-hahmoissa ei tarvitse opetella vuorosanoja. Tiedän, mitä halutaan, ja yritän olla häiritsemättä muita näyttelijöitä pelleilemällä kuvauksissa”, Suotamo nauraa.

Pituus on valttia entiselle koripalloilija Joonas Suotamolle myös elokuvien ja tv-sarjojen maailmassa. © Tommi Tuomi

Suotamolla on avustajia, jotka auttavat häntä karvapuvun ja vaatetuksen kanssa. Pääasiassa vuorovaikutus tapahtuu heidän kesken: teltassa istutaan ja odotellaan omaa vuoroa.

”Suurin osa kuvauksista on odottelua. Valojen laittamisessa, suuren setin siirtämisessä, kaikessa kestää aina kauan. Odotellaan ja heitetään läppää, jotta saadaan aika kulumaan.”

Näyttelijä tunnustautuu itsekin Star Wars -faniksi, joten hän ymmärtää hyvin muiden fanien intoa. Hän sanoo, ettei ota suosiota itsestäänselvyytenä.

”Parhaat juhannusmuistot liittyvät veneilyyn”

The Acolyte -sarjan kuvausten aikana Suotamo asui kolme kuukautta Briteissä, Wednesdayn kuvauksissa hän todennäköisesti voi käydä useammin kotona Helsingissä.

”Kaikki kuvaukset ovat toistaiseksi olleet Lontoossa tai sen liepeillä. On hyvä, että pääsee lähelle, eikä tarvitse lentää Amerikkaan. Olisi rankkaa olla perheestä erossa pitkään. Tarpeen mukaan voi aina palata perheen luokse.”

Pari viikkoa ennen juhannusta Suotamo ei osannut vielä sanoa, viettääkö juhannuksensa töissä vai Suoemssa. Kun kutsu käy, hän lentää Lontooseen.

”Luultavasti saan olla Suomessa. Parhaat juhannusmuistot liittyvät veneilyyn ja perheen kanssa oleskeluun. Itse tykkään saunoa, mutta lapset eivät. Saunominen on varmaan kasvattanut lämmönsietoa, kun pitää olla kuvauksissa wookie-puvun sisällä.”

Lue myös: Chewbaccan näyttelijä Joonas Suotamo paljastaa: ”Muutun koko ajan enemmän ja enemmän hahmoni kaltaiseksi!”

X