Jouluihminen Pirkko Mannola saa Göraniltaan parhaan lahjan – katso video, jossa Pirkko kertoo joulumietteitään

Jaa artikkeli
Göran Stubb, 82, muutti Pirkko Mannolan, 78, asuntoon syksyllä 2016 vajaan vuoden seurustelun jälkeen. Joulun Seurassa he kertovat arjestaan. © MARJO TYNKKYNEN/OTAVAMEDIA
Pirkko Mannola hankkii mieluiten läheisilleen lahjaksi kirjoja. Oman lahjansa hän saa jo ennen joulua.

Pirkko Mannola tunnustautuu jouluihmiseksi. Joulu syntyy hänelle lahjoja enemmän tunnelmasta, johon virittävät kynttilät, joulumusiikki ja joulukuusi. Paras joululahja on, että hän pääsee viettämään joulua tyttärensä Heidi Karalle kanssa.

”Göran lähtee viemään minut joulunviettoon Heidin luokse Ruotsiin Örebrohon. Jo se on ihana joululahja”, Pirkko hymyilee.

Pirkon elämänkumppani ja kihlattu Göran Stubb palaa kuitenkin viettämään joulua poikansa perheen pariin. Erossa ollessaan Pirkko ja Göran lähettävät toisilleen useita tekstiviestejä päivittäin. Pirkko arvostaa jokaista saamaansa huomionosoitusta:

”Se on hurmaavan ajattelevaista ja lohdullista. On kiva tietää, mitä toinen kulloinkin tekee ja ajattelee.”

Pirkko Mannola paketoi kirjoja perheelle

Yhteen Pirkko Mannolan tyttärelleen valitsemaan kirjalahjaan on erityinen syy. Paketissa on Tove Janssonin vajaa vuosi sitten ilmestynyt Sanojen lahja. Teoksessa on valikoitua viisautta taiteilijan koko kaunokirjallisesta tuotannosta.

”Heidi pitää paljon Toven tuotannosta. Hän koskettaa myös toisesta syystä. Heidin isä Åke Lindman ohjasi Toven näytelmän Orm i Salongen vuonna 1974, ja Tove teki hänelle siihen liittyvän piirroksen. Grafiikka on nyt kehystettynä Heidin kodin seinällä”, kertoo Pirkko Mannola.

Heidin puolisolle, Teemu Karalle, Pirkko paketoi Sixten Korkmanin uutuusteoksen Globalisaatio koetuksella. Se löytyi syksyllä Baba Lybeckin vetämästä Kirja vieköön -tapahtumasta.

Pirkon neljävuotias lapsenlapsi Ia saa puolestaan Linda Liukkaan julkaisun Hello Ruby, Maailman paras koodisatukirja. Heidin toinen tytär, Nea, on vasta alle kaksivuotias, joten hänelle Pirkko ei kirjoja vielä osta.

”Tytöillä on paljon leluja niin kotonaan kuin minunkin luona, mutta kyllä he joitain uusiakin saavat”, paljastaa Pirkko.

Tulevaisuutta jää odottamaan Pirkon valmiiksi ostama Jenni Haukion runokirja Katso pohjoista taivasta.

”Luen itse aforismeja mieluummin kuin runoja. Haukion kirja on kuitenkin oiva lahjakirja, hienosti toimitettu ja kuvitettu.”

Tällä hetkellä Pirkko Mannola on innostunut Raija Orasen uusimmasta kirjasta Kreivin aikaan.

”Hän kirjoittaa ihanan populistisesti historiasta.”

Usko unelmiin

Göran saa Pirkolta niin ikään kirjalahjan, David Lagercrantzin Stieg Larssonin Millenium-sarjan pohjalta kirjoittaman Tyttö joka etsi varjoaan.

”Göran matkustaa paljon. Kirja on mainiota ajankulua lentokentillä ja -matkoilla.”

Mitä arvelee Pirkko saavansa lahjaksi? Hän kiertää kysymyksen:

”Ostin itselleni lahjaksi Hyvä vuosi -kalenterin. Siinä kehotetaan muun muassa uskomaan unelmiin.”

Pirkko Mannolan vuosi 2018 jatkuu jouluteemalla. Helmi—maaliskuussa kuvataan Aikuisen naisen joulukalenteria, jossa hän on mukana.

”Se on vähän tavallista ronskimpi joulukalenteriversio”, hän kuvaa.

Lue Seurasta numero 51/2017, miten Göran Stubb hemmottelee Pirkko Mannolaa tai hanki lehden digilukuoikeus.

Lue myös:

Pirkko Mannola: ”Olen mennyt myötätuulen mukana”

Pirkko Mannola: ”Haluan nauttia elämästä, jossa on intohimoa”

 

 

X