Jukka Rasila hidasti työtahtiaan: ”Jo puolitoista vuotta sitten päätin, että teen vähemmän töitä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Näyttelijä Jukka Rasila
Näyttelijä Jukka Rasila iloitsee yhä tupakoinnin lopettamisesta. ”Onhan se ihan älyttömän tyhmää! Vähän kuin totuttaisi itsensä istumaan joka päivä naulaan!” © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Tällä hetkellä Kioski-sarjassa näyttelevä Jukka Rasila kuvaa lisää Jari ja Kari -sarjaa. Puolitoista vuotta sitten näyttelijä teki suuren elämänmuutoksen, joka on pitänyt.

Elisa Viihteen uudessa Kioski-sarjassa näyttelevä Jukka Rasila viihtyy vapaa-ajallaan frisbeegolfkentällä, jonne mies päätyy viitisen kertaa viikossa.

”Hurahdin siihen kunnolla kolme vuotta sitten. Meitä näyttelijöitä on siinä samassa porukassa paljon heittämässä”, Jukka Rasila kertoi.

Frisbeegolfista on tullut aikalailla Rasilan päätoimi, sillä hän oli päättänyt jo ennen koronaa hidastaa työtahtia 25 vuoden työputken päätteeksi.

”Jo puolitoista vuotta sitten päätin, että teen vähemmän töitä. Minulla kävi hirveän hyvä tuuri, että olin varautunut vuoden taukoon. Nyt sitä on sitten jatkettu, kun ei harjoituksiakaan ole ollut.”

Jotain pientä työrintamalla silti tapahtuu. Tällä hetkellä Jukka Rasila kuvaa lisää Jari ja Kari -sarjaa.

”Dubbauksia on myös.”

Puolitoista vuotta sitten Jukka Rasila teki suuren elämänmuutoksen, joka on pitänyt.

”Lopetin silloin tupakanpolton. Onhan se välillä käynyt mielessä, ehdin kuitenkin polttaa askin verran päivässä 32 vuoden ajan. Tupakoinnin lopettaminen on kyllä yksi hienoimpia päätöksiä, joita olen aikuisiällä tehnyt.”

Kioski-sarja

Kioskin ohjaaja, näyttelijä Janne Reinikainen.

Kioskin ohjaaja, näyttelijä Janne Reinikainen. © Kari Pekonen/Otavamedia

Kioskin ohjaaja, näyttelijä Janne Reinikainen soittaa samassa bändissä Alvar-poikansa kanssa.

”Meillä on Kansallisteatterissa bändi, jolla ei ole minkäänlaisia tavoitteita tai julkisia esiintymisiä. Yritämme pitää sen mahdollisimman matalalla profiililla.”

Lotta Kaihua.

Lotta Kaihua. © Mirva Kakko/Otavamedia

Pääosassa nähtävä Lotta Kaihua ei ole ollut koskaan oikeasti myyntityössä, mutta baaritiskin takana kyllä.

”Teatterikorkeakoulun aikaan olin olutravintolassa baarimikkona. Se oli vaativaa, koska olin nuori opiskelijan planttu, joka ei paljon maltaita erottanut toisistaan.”

Lue myös: Näyttelijä Lotta Kaihua ryhtyi artesaaniksi: ”Konkreettinen tekeminen oli oikein virkistävää”

Näyttelijä Minna Haapkylä.

Näyttelijä Minna Haapkylä. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Näyttelijä Minna Haapkylä kuvaa tällä hetkellä Kupla-elokuvaa. Haapkylä sietää hyvin painetta koronan keskelläkin.

”Minulla on hirveän hyvä stressin sietokyky, joka on samalla huono asia. Olen aina viimeisenä pystyssä”, Haapkylä naurahti.

Näyttelijä Leena Uotila.

Näyttelijä Leena Uotila. © Sampo Korhonen/Otavamedia

Näyttelijä Leena Uotila on kuluttanut päiviä ulkoillen, mutta illat kotona ovat tuntuneet omituisilta, kun teatteri­näytöksiä ei ole.

”Elokuvia olen katsonut ja yhden oopperankin. On tullut luettua ja kuunneltua paljon radiota.”

Jarno ”Jarppi” Leppälä.

Jarno ”Jarppi” Leppälä. © Nikita Touvike

”Kävin antamassa Kioskissa oman taidonnäytteeni näyttelijänä. Homma jäi alle kymmeneen sekuntiin, mutta pää on avattu! Sanaa vain maailmalle, että melkoisen Robert De Niron ovat menettäneet”, nauroi Duudsoneista tuttu Jarno ”Jarppi” Leppälä.

X