Anna-lehti: Juontaja Alma Hätönen on käynyt läpi useita masennusjaksoja, jolloin hän on vetäytynyt potemaan itseinhoa ja näköalattomutta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Alma Hätönen
Ensimmäisen masennuskauden Alma Hätönen koki lukioiässä. © Liisa Valonen/Otavamedia
Vasta viime aikoina juontaja Alma Hytönen on tajunnut, että hänen ympärillään on paljon ihmisiä, joille hän on oikeasti tärkeä.

”Vuonna 2018 minua pyydettiin mukaan Selviytyjätsarjaan ja tunsin vahvasti, että se on minua varten. Kun sitten putosin ensimmäisenä kilpailijana, ihmettelin, miten vaisto ohjasi minua näin harhaan”, juontaja Alma Hätönen kertoo Anna-lehdessä.

Myöhemmin hänelle tarjottiin juontajanpestiä Selviytyjät Extrassa. Suora lähetys on aina tuntunut Almalle omalta lajilta.

”Tuntuu kuin olisi ekoilla treffeillä todella kiinnostavan tyypin kanssa. Keskustelu soljuu kuin hurmiossa ja palikat loksahtelevat paikoilleen. Lähetyksen päätyttyä kestää aikansa ennen kuin adrenaliinihyöky tasoittuu.”

Vaikeita aikoja

Alma Hätönen kokee olevansa etuoikeutettu, sillä on saanut tehdä rakastamaansa työtä. Viime vuosina työtä on kuitenkin ollut jopa liikaa.

Alma tajusi, ettei ollut enää läheisilleen läsnä ja ymmärsi, että hänen täytyi priorisoida elämäänsä. Hänen ensi vuoden tavoitteensa on löytää balanssi työn ja muun elämän välille.

”Työ on kuitenkin vain työtä. Yhtä onnellinen olen ollut siivoojana tai kaupan kassalla,
mutta silloin duuni jäi työpaikalle. Tässä ammatissa se seuraa kotiin.”

Tv-esiintyjänä hän on ihan eri tavalla arvostelun kohteena kuin radiossa.

”Kun avaan puhelimen,sieltä saattaa tulla vastaan melkein mitä tahansa. Viestien kautta ikävä palaute tunkee myös kotiin, jossa ihmisen pitäisi saada olla turvassa. Sen kanssa on vain täytynyt oppia elämään.”

Ensimmäisen masennuskauden Alma koki lukioiässä ja sen jälkeen niitä on tullut muutama. Depressiossa hän vetäytyy kuoreensa potemaan näköalattomuutta ja itseinhoa.

Hän on jopa ajatellut, ettei häntä jäisi kukaan kaipaamaan, mikäli hän poistuisi tästä maailmasta.

”Vasta viime aikoina olen tajunnut, että ympärilläni on paljon ihmisiä, joille olen oikeasti tärkeä”, Alma sanoo Anna-lehdessä.

Rakas Tinderistä

Vuonna 2015 Alma oli ollut sinkkuna vuoden ajan pitkän parisuhteen jälkeen ja koki olevansa. Hän tapasi puolisonsa, Jaakko Ohtosen Tinderissä juuri oikealla hetkellä.

”Olimme törmänneet toisiimme ohimennen, ja olin jäänyt hänen mieleensä. Sovimme treffit. Neljännellä tapaamisella totesimme, että rakastamme toisiamme ja puoli vuotta myöhemmin muutimme yhteen.”

Viime vuonna pariskunta eli etäsuhteessa, kun näyttelijänä työskentelevä Jaakko oli ulkomailla kuvaamassa.

”Keskinäinen luottamuksemme on niin vahva, etten tuntenut mustasukkaisuutta. Olen tehnyt itselleni selväksi, että jos Jaakko rakastuu johonkin toiseen, minä en voi siihen vaikuttaa. Miksi siis tuhlata energiaa sellaisen ajattelemiseen.”

Onnen mökit

Lamalapsuuden läpikäynyt Alma Hätönen on vähään tyytyväinen.

”Onnellisimmillani olen Jaakon suvun Lapin-mökillä, jossa asioidaan ulkohuussissa.”

Lukuisten muuttojen ja vanhempien avioeron takia käsite ’lapsuudenkoti’ on
Almalle vieras. Hänellä ei ole ollut paikkaa, johon palata. Osaksi sen takia hän käynnisti viime talvena mökkiprojektin.

Alma osti Karjalohjalta tontin ja palkkasi arkkitehdin. Talosta tulee ekopuusta rakennettu moderni huvila. Tupaan mahtuu iso ruokapöytä, jonka ympärille ystävät ja sukulaiset toivottavasti kokoontuvat kerryttämään yhteisiä muistoja.

Alma on varautunut siihen, että rakentamista pitää ehkä lykätä, jos hänelle ei ensi keväänä ei ilmaannu kiinnostavia töitä.

”Jos kaikki menee niin kuin olen suunnitellut, ensi kesänä vietän aikaa omalla
mökilläni Karjalohjalla. Siitä tulee toivottavasti paikka, johon voin viimein juurtua.”

Lue lisää Anna-lehdestä. Alma kertoo, mikä oli ensimmäinen urheilulaji, joka toi hänelle vilpitöntä iloa. Hän paljastaa myös lapsuuden haaveammattinsa.

Lue myös: Paratiisihotellia juontava Alma Hätönen: ”Tasa-arvo on tärkeä asia – olen valmis ottamaan iskuja vastaan sen puolesta”

X